Strontweek

(5/5)  1 recensies

Dit evenement is te bezoeken van:
18-10-2019 tot 26-10-2019

 

Strontweek” is de verzamelnaam van een aantal maritieme evenementen met elk hun eigen karakter en uitstraling en vindt plaats tijdens de herfstvakantie in het havenstadje Workum. De Strontweek wordt georganiseerd door de Stichting Zeilvaartcollege Workum samen met de “Stichting Liereliet Workum”, de “Vissserijvereniging Workum” en de “Vereniging Zeilvracht”. Deze organisaties werken samen en hebben hun eigen inbreng in het gehele evenement “de Strontweek”. Tijdens de Strontweek is er ook een nautische markt met oude ambachten op zondag en wordt ook het Klompzeilen georganiseerd voor de jeugd van Workum.


De “Stichting Liereliet Workum” organiseert een festival van maritieme muziek: “het Internationaal Festival van Maritieme Muziek in Workum”. Hier staan shanties en liederen over de zee en de zeevaart centraal. Shanties zijn werkliederen die vroeger in de tijd van de grote zeilvaart aan boord gezongen werden om bepaalde werkzaamheden te verlichten en/of in een bepaald tempo te verrichten. 


De “Visserijvereniging Workum” organiseert de “Visserijweek”. Een week lang wordt er met schepen zoals jollen, botters, aken en schouwen op traditionele wijze gevist en worden deze technieken van oudsher onderhouden en toegepast. Voor het schip met de grootste besomming wacht er aan het einde van de week een zilveren breilepel.


De “Vereniging Zeilvracht” organiseert met hulp van de “Stichting Zeilvaart Warmond” “het Beurtveer” en “de Strontrace”. Beide zijn een oefening onder zeil en staan in het teken van het vervoeren van vracht, post en passagiers naar havensteden van de voormalige Zuiderzee en het Westland. Het Beurtveer wordt gevaren met grotere schepen zoals klippers en tjalken van Workum naar Amsterdam terwijl de kleinere schepen van de Strontrace naar Warmond en terug varen. Zowel in het Beurtveer als de Strontrace komt het schip welke het beste presteert in aanmerking voor een breilepel.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

18 t/m 26 oktober Workum

 


1 Recensies over Strontweek

(Pagina 1 van 1)

 

"Super gezellig!"

Jantien   -   11-10-2019

11-10-2019

"Super gezellig!"

Een komen en gaan van mensen en schepen. Enorm gezellig! Lekker gerookte vis en leuke oude snuffel kraampjes op de maritieme markt.


Hoeveel sterren geef jij Strontweek?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Strontweek te melden