Zaans Museum

In het Zaans Museum op de Zaanse Schans maak je kennis met je een wereldberoemd stukje Holland. Het Holland van de molens, groene houten huizen, het industrieel erfgoed en eindeloze vergezichten. Laat je verrassen en ontdek dat veel Hollandse dingen typisch Zaans zijn.


Maak kennis met de Zaanstreek


Claude Monet

In 1871 bezocht de wereldberoemde Franse schilder Claude Monet de Zaanstreek en raakte zo geïnspireerd dat hij hier maar liefst 25 schilderijen maakte. In het Zaans Museum zie je ‘De Voorzaan en de Westerhem’.


Verkade Experience

Middenin het Zaans Museum ligt de Verkade Experience, een belevenis voor jong en oud! Hier waan je je in een vroeg twintigste-eeuwse chocolade- en koekjesfabriek, waar de originele machines nog volop draaien en de geschiedenis van Verkade tot leven komt.


Ambachten op de Zaanse Schans

Op de Zaanse Schans demonstreert het Zaans Museum oudhollandse ambachten in het Wevershuis en de Kuiperij. In het Jisperhuisje kan je zelf traditionele Zaanse streekdracht aantrekken.


Ambachten op de Zaansche schans


Museum Café

Met uitzicht over het Hollandse landschap is het in het Museum Café goed toeven. Geniet van een heerlijke kop koffie of thee met vers gebak of lekker brood.

 

Openingstijden

April t/m oktober

Dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur

 

Oktober t/m maart

Dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Volwassenen €14,50

65+, studenten en CJP €11,50

Kinderen 4 t/m 17 jaar €7,50

Kinderen tot 3 jaar gratis

Museumkaart gratis

Familieticket €40


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Zaans Museum

Hoeveel sterren geef jij Zaans Museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Zaans Museum te melden