Storyworld

Het Nederlands museum voor strips, animatie en games


Verhalen vertellen is een gave. Maar waarin zit ‘m nu de kunst? Het Nederlands museum Storyworld ontrafelt de geheimen van grote verhalenvertellers en toont Nederlandse en internationale successen op het gebied van strips, animatie en games. Van begin tot eind. Want elke superheld en elke slechterik is ooit begonnen met een potloodstreep op een leeg vel papier. Bovendien is Storyworld een plek waar bezoekers zelf aan de slag kunnen met alle bouwstenen en aspecten van strips, animatie en games.



Collectie

Storyworld zoomt als enige museum in Nederland in op de nationale hoogtepunten op het gebied van strips, animatie en games. Van klassiekers tot werk van aanstormend talent, van beeldkunstenaars tot grote gamestudio's met internationaal succes; in Storyworld vind je de beste werken van Nederlandse bodem.



We hebben een brede, eigentijdse collectie opgebouwd van werken op het gebied van strips, animatie en games. Bijvoorbeeld storyboards van tekenfilms, props van animatiefilms en games die je samen kunt spelen. Een deel van onze stripcollectie komt uit de nalatenschap van het Stripmuseum, dat in het voorjaar van 2019 gesloten is.


Route door Storyworld

Storyworld heeft een vaste route, waarbij bezoekers alle aspecten van verhalen vertellen tegenkomen. Het begint bij het begin: eerst bedenk je over wie het verhaal gaat en waar het verhaal zich afspeelt. Je vindt hier bijvoorbeeld de eerste karakterschetsen van Shrek en originele storyboardtekeningen van Aladdin. Vervolgens lopen bezoekers door naar de verschillende media waarmee je dat verhaal kunt vertellen: strips, animatie en games.


In de tweede zaal van Storyworld ontdekken bezoekers onze strips. Hoe maak je een stripverhaal en hoe teken je je eigen stripfiguur? Hier tonen we de hoogtepunten van internationale en Nederlandse striptekenaars, zoals Toonder, Barbara Stok en Romano Molenaar.


Vervolgens ontdekken de bezoekers van Storyworld hoe bijzonder het productieproces van animatie is aan de hand van originele tekeningen, storyboards en flipbooks. Je ziet hier ook unieke figuren en voorwerpen die gebruikt zijn in echte stop-motionfilms. Én een 3D-zoetrope met Shaun the Sheep en Timmy, gemaakt door de modelmakers van Aardman Animations.



Bij de games, in het vierde deel van Storyworld, laten we zien wat de rol van het verhaal is in computergames. Ontdek al spelend wat ‘the lore’ is en wat de ‘decision tree’ betekent. Je krijgt een kijkje achter de schermen van een grote Nederlandse game-studio en natuurlijk kun je zelf een game in elkaar zetten.


In de laatste ruimte presenteert Storyworld meerdere keren per jaar een het werk van een bekende maker.


Storyworld Spotlight Exposities

T/M 25 FEBRUARI 2024 In de Spotlightzaal van Storyworld ontdek je het verhaal achter de Zelda-games en zie je hoe de buitenspeelavonturen van één Japanse jongen transformeerden in een van de meest invloedrijke games ter wereld. 2 MAART T/M 30 JUNI 2024 De Nederlandse strip Franka bestaat 50 jaar en is nog altijd onverminderd populair! De Spotlight-expositie toont onder andere origineel werk van tekenaar Henk Kuijpers.


2 MAART T/M 30 JUNI 2024 De Nederlandse strip Franka bestaat 50 jaar en is nog altijd onverminderd populair! De Spotlight-expositie toont onder andere origineel werk van tekenaar Henk Kuijpers.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag: gesloten (behalve in de schoolvakanties)

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 18.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entree €9,50

T/m 6 jaar gratis

7 t/m 17 jaar €6,50

Studenten €6,50

Stadjerspas €5,00

Museumkaart gratis

Vriendenloterij VIP-kaart gratis


Combi-deal Storyworld + Game On

Combi-deal Storyworld + Game On Museumkaart €5,00



Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Storyworld

Hoeveel sterren geef jij Storyworld?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Storyworld te melden