Botanische tuin Arboretum Oudenbosch

De oorspronkelijke tuinen van de broeders en paters groeiden uit naar een volwaardig Arboretum met lange boomlanen langs de oude, ronde vormen van de kloostertuin. Arboretum Oudenbosch ligt als ‘groene parel midden in het historisch, religieus hart van Oudenbosch. De botanische tuin beslaat een oppervlakte van ca 4 hectare en huisvest ruim 2500 verschillende bomen en planten, waar- onder de grootste verzameling Aesculus (Paardenkastanjes) in de Benelux. Slenter van de planten en bomen uit Azië naar die van Europa en keer via de beplanting van het continent Amerika weer terug naar een van de Kroonjuwelen, de majestueuze Treurbeuk wiens takken reiken tot op de grond.


theekoepel


De tuin biedt tal van mogelijkheden, je kunt er leren en genieten van de rijkdom van de natuur, maar ook ontspannen in het groen. Met regelmaat zijn er tentoonstellingen, evenementen, rondleidingen, activiteiten voor kinderen, schrijf- en bezinningsbijeenkomsten. En op een steenworp afstand staat de majestueuze Basiliek H.H. Agatha et Barbara, een kopie van de St. Pieter in Rome.


Tuin in bloei

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

De Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch is open van 1 april tot en met 31 oktober op dinsdag tot en met zondag en op 1een 2ekerstdag. Buiten deze data is de tuin uitsluitend op afspraak te bezoeken.


De tuin is tijdens het seizoen op zon- en feestdagen van 12.00 tot 17.00 uur open, op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur en op beide kerstdagen van 12.00 tot 16.00 uur.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Bezoek aan de tuin €3,- per persoon

Kinderen onder de 12 jaar gratis

 


0 Recensies over Botanische tuin Arboretum Oudenbosch

Hoeveel sterren geef jij Botanische tuin Arboretum Oudenbosch?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Botanische tuin Arboretum Oudenbosch te melden