Landgoederen De Horsten

Bij Landgoed de Horsten kun je heerlijk wandelen in de prachtige natuur. Door het bos zijn verschillende wandelroutes aangelegd die je langs prachtige natuur leiden maar ook langs bijzondere gebouwen. Onderweg kun je bij het theehuis terecht voor een lekkere versnapering tussendoor.
Seringenberg

De ruim 20 meter hoge heuvel dateert uit de periode na 1791-1792, toen Twent eigenaar van Raaphorst was. Van hem kwam het idee om een zandheuvel op te werpen met bovenop een uitzichtpunt en een kronkelpad naar boven. De heuvel werd beplant met paarse seringen van het soort dat ook nog eens lekker ruikt. Aan de voet van de heuvel ontwierp Twent een waterpartij met open weilanden daar omheen. Wie nu via het kronkelige, deels met oude straatstenen verharde pad de seringenberg beklimt, kan aan de seringenstruiken zien dat ze al heel oud zijn.
Wandelaars die met de fiets of te voet komen, kunnen via het zijhek het landgoed betreden, of via de ingang aan de Horstlaan. Wilt u toch met de auto komen houdt u er dan rekening mee, dat het parkeerterrein aan de Papeweg een beperkte capaciteit heeft. Buiten de hekken parkeren wordt u afgeraden in verband met de verkeersveiligheid en de overlast voor de buurt.


Vanwege het kwetsbare karakter van het landgoed zijn honden, fietsen en drones hier niet toegestaan.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Van 1 april tot 1 oktober is het landgoed dagelijks geopend van 9:00 tot 19.30 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Van 4 tot 15 jaar 0,50

Volwassenen 1,00

65+ 0,50

 


0 Recensies over Landgoederen De Horsten

Hoeveel sterren geef jij Landgoederen De Horsten?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

De mooiste wandelroutes voor tijdens de lockdown

Dit jaar zijn wandelingen meer trending dan ooit. Dit is natuurlijk ook niet zo gek. We kunnen niet zo heel veel meer doen tijdens deze lockdown s. Gelukkig heeft Fijnuit voor jou de mooiste wandelroutes op een rijtje gezet.

Lees verder...

 

33 Coronaproof uitjes voor in de Meivakantie

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Landgoederen De Horsten te melden