Kazematten museum

Enkele kilometers uit de Friese kust liggen de beroemde kazematten van Kornwerderzand op de Afsluitdijk. Het is de enige plek in Europa waar in de meidagen van 1940 de Duitse Blitzkrieg vastliep. Slechts 225 Nederlandse soldaten wisten zo’n 17.000 Duitsers tegen te houden.In het Kazemattenmuseum verhalen en exposities over de periode vanaf de bouw van de Afsluitdijk tot en met de periode van de “Koude Oorlog”. Het doel van deze exposities is het uitdragen en levend houden van de historische gebeurtenissen rond Kornwerderzand.


Beleef, ontdek, ervaar en leer alles over het leven van de soldaten in de Kazematten, de meidagen van 1940, de stille harde werkers van het verzet en de bevrijding.
Afsluitdijk

De afsluitdijk is een dijk die het Ijsselmeer letterlijk afsluit van de Waddenzee. De afsluitdijk beschermt Nederland tegen overstromingen. Maar wat kun je nou allemaal doen op de Afsluitdijk? Stop eens voor één van de vele bezienswaardigheden! Je kunt er heerlijk wandelen, het Kasematten museum bezoeken, het monument bezoeken, werkbezoeken aanvragen en nog veel meer. Genoeg te doen dus!

Klik hier om alles te lezen over de Afsluitdijk

 

 


0 Recensies over Kazematten museum

Hoeveel sterren geef jij Kazematten museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Kazematten museum te melden