Afsluitdijk

(5/5)  1 recensies

De Afsluitdijk is een 32 km lange dijk tussen Noord-Holland en Friesland die het IJsselmeer letterlijk afsluit van de Waddenzee. De Afsluitdijk fungeert als waterkering en heeft een belangrijke taak om Nederland te beschermen tegen overstromingen. Maar wat kun je allemaal doen op de Afsluitdijk? Stop eens voor één van de vele bezienswaardigheden en activiteiten!


Kazematten museum

Bij Den Oever en Kornwerderzand stuit je op een complex kazematten. Dit zijn betonnen bunkers die verscholen liggen onder een laag aarde. Het kazemattenmuseum in Kornwerderzand besteedt onder andere aandacht aan het leven in deze verdedigingswerken en de Duitse aanval in mei 1940.

Klik hier om alles te lezen over het Kazematten museum


Het monument

Het Monument is een uitkijktoren waar je kunt genieten van het uitzicht over de dijk, het IJsselmeer en UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Aan de Waddenzeekant zijn de standbeelden van ingenieur Cornelis Lely en de stenenlegger te zien. Daarnaast is er een zuil met informatie over de historie en totstandkoming van de Afsluitdijk. Bij de lunchroom aan de IJsselmeer kant kun je binnen of op het terras iets lekkers eten of drinken en genieten van het zicht over het IJsselmeer.
Wandelen

Wandelen over de Afsluitdijk is een bijzondere ervaring met een weids uitzicht van het Wad! Bij Den Oever kun je een wandeling maken in het Robbenoord-bos of in het Dijksgatbos. Onderweg kom je langs molens, kerken, scheepswerven en een ambachtelijke kaasmakerij.


In Zurich begint de Waddenzeekustroute: een lange afstandswandeling naar Lindern in Duitsland (261 km).


Afsluitdijk Wadden Center

Op de Afsluitdijk, bij Kornwerderzand, staat een opvallend gebouw, als een schuimkraag op de dijk: Afsluitdijk Wadden Center. Dit centrum biedt een totaalbeleving over Unesco Werelderfgoed Waddenzee, de unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk zelf.

Klik hier om alles te lezen over Afsluitdijk Wadden Center
Wil je meer weten over de vele projecten die op en rondom de Afsluitdijk plaatsvinden? Dan kun je een werkbezoek aanvragen. Werkbezoeken vinden meestal plaats in het Afsluitdijk Wadden Center.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Afsluitdijk altijd geopend

Activiteiten geopend van 10:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Afsluitdijk bezoeken is gratis

Wadden Center is gratis (restaurant vanaf €8,50 p.p.)

Kazematten museum kinderen vanaf 4 tot 12 jaar €4,00 p.p.

Vanaf 12 jaar €8,00 p.p.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


1 Recensies over Afsluitdijk

(Pagina 1 van 1)

 

"Lekker even een stukje rijden"

Debby   -   19-06-2021

19-06-2021

"Lekker even een stukje rijden"

Wij wonen op een uurtje rijden van de Afsluitdijk, dus wij maken er af en toe een uitje van. Supermooie omgeving en leuke stop plekjes. Echt een aanrader!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Afsluitdijk?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Afsluitdijk te melden