Paleis Het Loo

(5/5)  2 recensies

Meer dan 300 jaar woonden en werkten de Oranjes op Paleis Het Loo. Het was een echt ‘buiten’ en werd gebruikt als jacht- en vakantieverblijf. De Oranjes ontvingen er hun gasten voor vertier en zaken. Daarom werd er ook veel aandacht besteed aan de tuinen en stallen. De paarden hadden een vorstelijk onderkomen in de stallen, vlakbij de Koetshuizen met de rijtuigen, auto’s en sledes. In de paleistuinen werd geflaneerd en de exotische bloemen en planten bewonderd. Een rijk en royaal verleden dat terug te zien op Paleis Het Loo. De tuinen van Paleis Het Loo veranderden nogal eens van vorm. In de Franse tijd woonde Lodewijk Napoleon op Het Loo. Hij liet de tuinen bedekken met een grote laag zand en maakte er een Engels landschapspark van. Later zijn de tuinen weer teruggebracht in de stijl van de barokke Hollandse tuin naar het originele ontwerp uit de tijd van Koning-stadhouder Willem III en zijn vrouw Mary Stuart II, de grondleggers en eerste bewoners van Paleis Het Loo. Een symmetrische tuin met veel parterres, indrukwekkende fonteinen en historische beplanting. Historische maar ook eigentijdse bloemen geven elk seizoen sfeer aan de paleistuinen. De tuinen van Paleis Het Loo mogen zich rekenen tot de mooiste van Europa!Dagje uit met kinderen

Voor kinderen is Paleis Het Loo een origineel dagje speuren en spelen. In het Kinder-atelier komen ze van alles te weten over het werk van de koetsier, chauffeur, tuinvrouw en architect. En het leuke is: ze kunnen zelf meehelpen. En er is meer: van een speurtocht en kleurplaten tot een waar Speelpaleis!


Drankje & Hapje?

Paleis Het Loo heeft sfeervolle restaurants. Afhankelijk van de drukte en het seizoen zijn de verschillende locaties geopend. De restaurants bieden een grote diversiteit met elk seizoen een toepasselijke menukaart. Van brunch tot high tea, van taartjes tot salades.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Op 31 maart 2020 is Het Loo weer BuitenGewoon Open met de stallen, paleistuinen, museumshop en het restaurant. Het paleis is gesloten tot medio 2021.


31 maart t/m 30 september

Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur


Tijdens schoolvakanties ook open op maandag

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Vanaf 13 jaar €8,50

Van 4 t/m 12 jaar €3,00

CJP €5,-

Gezinskaart €21,-

Parkeren €2,50 per uur

 

Activiteiten bij Paleis Het Loo

  Van 19-07-2022 tot 18-08-2022

Prinsen- en Prinsessendagen

Koninklijk Park, 7315JA, Apeldoorn2 Recensies over Paleis Het Loo

(Pagina 1 van 1)

 

Anna   -   07-09-2015

07-09-2015

De vijf sterren staan voor Paleis het Loo .Prachtig zo schoon en keurig onder houden. De beoordeling betreft niet de Horeca in Prins Hendrik Garage .De soep was lauw de koffie ook niet warm en het water voor de thee was ook niet warm en dat met de prijzen die ze hanteren een dikke 0 Ook het gebak was dermate slecht gesneden het eene part was 2x het volgende partje dus slechte verhoudingen. Ja product en prijs daar is nog wel erg veel aan te doen.

Lees verder  


Tineke   -   10-07-2015

10-07-2015

Na 25 jaar weer een bezoekje gebracht aan het Loo, mede vanwege de expositie over Sisi. Bij aankomst erg verrast over het mooi gerestaureerde paleis. We begonnen met een rondleiding door een zeer ervaren gids die ons veel boeiends kon vertellen en laten zien. Deze gidsen zijn allemaal vrijwilligers en de opbrengst wordt gebruikt voor de aankoop van hervonden items. De expositie van Sisi was als haar levensverhaal erg mooi en overzichtelijk opgezet. Wij waren erg tevreden en kwamen tijd tekort!!!

Lees verder  


Frouk   -   17-04-2013

17-04-2013

hoeveel ruimtes en verdiepingen heeft paleis het loo?


Hoeveel sterren geef jij Paleis Het Loo?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Paleis Het Loo te melden