Café Michiel de Ruyter

(2.3/5)  3 recensies

De Michiel is een cafe met een lange historie. Zeker is dat al in de dertiger jaren dit etablissement bestond. Zeer waarschijnlijk behoort het bij de oudste herbergen van Valkenburg. ​

 

Rond 1948 heeft het interieur van cafe Michiel de Ruyter de gezellige, warmbruine uitstraling gekregen, die het nog altijd ademt. Opmerkelijk is bijvoorbeeld het halfronde buffet, dat bekroond wordt met een luifel met gebrand-schilderde ramen. ​

 

Prominent in het midden staat de beeltenis van admiraal Michiel de Ruyter. Dit buffet was ooit het pronkstuk op een van de schepen van de Holland-Amerika-Lijn, die vanuit Rotterdam naar New Vork voeren. Bij een van de renovaties van het schip kwam het buffet in handen van een Valkenburger, die er als hofmeester werkte en die ervoor zorgde dat het imposante buffet naar Valkenburg kwam.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Ma. t/m do. 10.00 tot 01.00 uur

Vr. en za. 10.00 tot 02.00 uur

zo. 10.00 tot 00.00 uur

 


3 Recensies over Café Michiel de Ruyter

(Pagina 1 van 1)

 

"Wij hadden het daar goed naar ons zin"

Fam. Vlasblom   -   02-04-2018

02-04-2018

"Wij hadden het daar goed naar ons zin"

Prettige atmosfeer. Goed verzorgd en toch niet pretentieus. In tegenstelling tot een paar deuren verder konden wij elkaar hier tenminste verstaan tijdens ons gesprek. Ruime hand van wijn inschenken.

Lees verder  


dhr jansen   -   01-12-2014

01-12-2014

Ik vond het totaaaaaaaal niks. Meisje kon niet meteen vol dienblad omgaan, door haar toedoen viel er een man achterover van een hoge kruk. Ik wil niet weten wat die gevoeld heeft en ook nog het hele dienblad over zich heen kreeg. Zonder opvangen. Gewoon onprofessioneel personeel. Dan smaakt het eten ook niet meer als je zo met mensen omgaat. Ik heb dit allemaal van een afstand kunnen bekijken en ben hier aaaaaaardig van geschrokken. Wij zelf liepen de amusetocht door valkenburg een echte aanrader maar voor ons niet meer bij michiel de ruyter!

Lees verder  


trui de pum   -   20-09-2012

20-09-2012

Goed eten,goed geserveerd,aan de de binnenkant van de michiel de ruyter bar ontbreekt het totaal aan sfeer! Jammer n gemiste kans,kroegen zat in valkenburg waar ze ook euro,s accepteren,en n vriendelijk woord kunnen wisselen!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Café Michiel de Ruyter?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Café Michiel de Ruyter te melden