Huis Bonck

Kom binnen in de 17de eeuw! In Huis Bonck in Hoorn stap je zo de 17de eeuw binnen. Het interieur en de indeling van dit knusse koopmanshuis zijn nog precies als toen. In Huis Bonck werd gewoond en gewerkt. Dat de zaken goed liepen is te zien aan de vele versieringen: mooie geglazuurde plavuizen op de vloer en decoratieve tegels aan de muur. De heer des huizes had een eigen ‘comptoir’, in een uniek hangkamertje dat letterlijk aan de zolderbalk hangt. Met goed uitzicht over de Zuiderzee en de kade. Je ontdekt wat “linnen van de bovenste plank is” en je vindt de oude linnenpers van de vrouw des huizes, het pronkstuk van de familie! In de gezellige binnenkamer speelde het huiselijke leven zich af. Koken bij de stookplaats, eten aan tafel, en dan lekker warm slapen in de bedstede.



In Huis Bonck beleef je echt hoe het gezin Bonck hier destijds heeft geleefd. Open gerust de kastjes, doe een dutje in de bedstede, of ga in het hangkamertje zitten en kijk uit over het water. Kom je langs?

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m woensdag gesloten

Donderdag van 12:30 tot 16:00 uur

Vrijdag van 12:30 tot 16:00 uur

Zaterdag gesloten

Zondag van 12:00 tot 16:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen:                         €6,00

Jongeren van 12 tot 26 jaar:  €5,00

Kinderen van 0 tot 11:            Gratis    


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Huis Bonck

Hoeveel sterren geef jij Huis Bonck?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Huis Bonck te melden