Nederlands Zuivelmuseum

Wat is melk? Hoe melk je een koe en waar gaat de melk heen? En wat maken we van melk? Melk is een belangrijke bron van vitamines en mineralen. Er zijn veel mensen die dagelijks zuivelproducten eten of drinken: jij ook? Ontdek alles over melk bij het Zuivelmuseum in Wapenveld: voor jong en oud!


Buitenkant van het museum


In de boerderij zie je nog een ouderwetse stal en bedstee, je ontdekt en leert alles over melk. Het onderwerp ‘zuivel’ wordt in de breedste zin uitgelicht. Dat maakt het museum extra leuk en leerzaam! Je gaat naar huis met nieuwe kennis over de historie van melk én de actuele ontwikkelingen rondom zuivel. De schitterende locatie maakt de beleving compleet: boerderij Erve IJzerman is van oudsher een melkveebedrijf waar op een zeer traditionele wijze werd geboerd.


Ook voor volwassenen is er genoeg te beleven. Ken jij bijvoorbeeld ook de reclames met ‘Melk. De witte motor’, de kaasreclame met Miss Montreal! of ‘Ik had nog zo gezegd: geen bommetje’? Wat weet jij over de melkwinning en over het transport? De interactieve en educatieve ontdekwereld is er voor jong en oud.


Nieuw is dat niet alleen de historie aan bod komt, maar er ook wordt ingegaan op actuele maatschappelijke ontwikkelingen rondom de zuivel. Ontwikkelingen die van ‘gras tot glas’ van belang zijn voor de hele zuivelketen!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Mei en juni

Woensdag t/m zaterdag van 13:00 tot 16:30 uur


Juli t/m eind oktober

Woensdag t/m vrijdag van 13:00 tot 16:30 uur

Zaterdag van 10:30 tot 16:30 uur



Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Kinderen tot 4 jaar gratis

Kinderen 4 t/m 12 jaar € 5,00

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar € 8,00

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Nederlands Zuivelmuseum

Hoeveel sterren geef jij Nederlands Zuivelmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Nederlands Zuivelmuseum te melden