Stadswandeling Amersfoort

Maak een stadswandeling in Amersfoort de stad van St. Joris en de draak. De stad van Oldenbarnevelt en Mondriaan. Amersfoort, een Kei van een stad. Dagelijks staan stadsgidsen voor u klaar voor prachtige stadswandelingen.



De grootste schat van Amersfoort is haar historie.

In de meer dan 600  monumenten, straatjes en grachten voel je de middeleeuwse stad die ontstond in de 13e eeuw.  De wandelingen voeren u onder andere langs de prachtige Muurhuizen en de Havik, de oudste haven van de stad. Bijzonder is dat de Gilde gids u mee naar binnen neemt in de beroemde Koppelpoort uit 1425 waar u met eigen ogen het unieke takelmechanisme kunt aanschouwen.


Deze zomer is ter ook regelmatig de mogelijkheid om met de Gilde Stadsgids gratis een bezoek te brengen aan de oudste kerk van de stad, de St. Joriskerk’. De Stadsgids van Gilde Amersfoort laat u de mooiste plekjes zien zoals de Koppelpoort, St Joriskerk, en Rochuskapel (in een themawandeling) of de mannenzaal (kleine bijbetaling).



Gilde Amersfoort

Gilde Amersfoort verzorgt rondleidingen in Amersfoort waarvan de stadswandeling en de Torenbeklimming (OLV toren) de belangrijkste activiteiten zijn. Daarnaast bieden ze een scala aan mogelijkheden op het gebied van Themawandelingen maar ook wandelingen op maat (ook voor groepen). 


Gilde Amersfoort is een organisatie van vrijwilligers, die hun kennis en ervaring graag beschikbaar stellen ten bate van de gemeenschap, zonder vergoeding of tegenprestatie te verwachten. Gilde Amersfoort is aangesloten bij Stichting Gilde Nederland, koepelorganisatie voor ca. 65 Gilden in Nederland. Het Gilde beschikt over meer dan 60 gidsen. Zij krijgen een gedegen opleiding en hechten er grote waarde aan hun kennis goed op peil te houden en te verbreden. Ter ondersteuning en bevordering daarvan organiseert Gilde Amersfoort onder andere lezingen en intervisiebijeenkomsten voor haar gidsen. 

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

In het zomerseizoen kunnen wandelingen en toren beklimmingen op vast tijden geboekt worden:


Van 1 maart tot 1 november: 

  • Dagelijks om 11:30 en 14:00 uur


Van 1 november tot 1 maart

  • Dagelijks om 14:00 uur,
  • Zaterdag en zondag ook om 11:30 uur

Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €6,00

Kinderen 4 t/m 12 jaar €4,00


Voor groepen (op afspraak) gelden in principe dezelfde prijzen echter met een minimumprijs gebaseerd op 5 deelnemers.


Thema activiteiten kunnen afwijken.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Stadswandeling Amersfoort

Hoeveel sterren geef jij Stadswandeling Amersfoort?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Stadswandeling Amersfoort te melden