Martinitoren

Tijdens een bezoek aan de binnenstad van Groningen is de Martinitoren niet te missen. Al eeuwenlang kijkt D´Olle Grieze uit over de stad met de Grote Markt aan zijn voeten.


Toren midden in de stad


Reken niet op een lift als je de Martinitoren wilt beklimmen; hier moet je zelf aan de slag. En niet zonder reden spenderen de meeste bezoekers meer dan een uur aan deze klim. Maar jouw inspanningen worden ruimschoots beloond. Op elke trap kom je oog in oog te staan met de prachtige gewelven van de Martinikerk, eeuwenoude ornamenten, imposante klokken en gigantische vlaggenstokken. Bereik de eerste trans en je kunt naar buiten stappen, op 39 meter hoogte rond de toren lopen, en genieten van een adembenemend uitzicht.


Een flink aantal traptreden verder kom je aan op de uurwerkzolder. Na het doorkruisen van enkele krappe, ietwat klamme gangen, ervaar je hier een overweldigend gevoel van ruimte. Te midden van de wijzerplaten van het uurwerk hoor je het geluid van meeuwen boven je en het geroezemoes van mensen beneden op de markt. Vanaf dit punt kijk je uit over de stad en zie je in de verte de uitgestrekte ommelanden. En dan begint de afdaling. De spierpijn van de volgende dag is de inspanning meer dan waard.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur

Zondag van 12:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €6,00

Kinderen t/m 11 jaar €4,00

Kinderen t/m 3 jaar gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Martinitoren

Hoeveel sterren geef jij Martinitoren?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Martinitoren te melden