Fabrique des Lumières Amsterdam

Noem het een hedendaags museum of een meeslepende, zintuiglijke audiovisuele ervaring. Hoe je het ook noemt, Fabrique des Lumières is een unieke kunstbeleving die bedoeld is om te inspireren, emotioneren en imponeren. Het is toegankelijk voor een breed publiek en onderscheidt zich op zijn eigen manier.


Trap naar boven in de hal met kunst geprojecteerd op de muur


In Fabrique des Lumières komt kunst tot leven: het werk van de grootste kunstenaars uit de geschiedenis wordt omgezet in een digitale ode van beeld en geluid. Hiervoor maken ze gebruik van geavanceerde technologie die optimaal tot zijn recht komt in de ruime omgeving van de Westergasfabriek in Amsterdam.


In 2018 werd Atelier des Lumières in Parijs geïntroduceerd door Culturespaces. In slechts enkele jaren tijd heeft dit eigentijdse museum al meer dan drie miljoen bezoekers aangetrokken. Bezoekers hebben hier de kans om het werk van kunstenaars zoals Vincent van Gogh, Claude Monet, Gustav Klimt en Salvador Dalí te bewonderen. Het gaat echter verder dan alleen kijken; door de digitalisering van het werk en een vernieuwende presentatie, wordt de kunst op een meeslepende manier ervaren, waarbij alle zintuigen worden aangesproken.


In april 2022 openden ze de deuren in het Westerpark in Amsterdam. Hier bieden ze niet alleen ruimte voor exposities van zowel klassieke als moderne artiesten, maar ook een podium voor hedendaagse creaties. Wat ze onderscheidt, is dat alles op een unieke manier wordt gepresenteerd, waardoor het publiek kunst nog nooit op deze wijze heeft ervaren. Of je nu een fervent kunstliefhebber bent of zelden een museum bezoekt, Fabrique des Lumières is anders, innovatief en belooft voor iedereen een adembenemende ervaring.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m woensdag van 9:30 tot 17:00 uur

Donderdag van 11:00 tot 17:00 uur

Vrijdag en zaterdag van 9:30 tot 21:00 uur

Zondag van 9:30 tot 18:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €17,00

Studenten €14,00

CJP pas €13

5 t/m 17 jaar €13,00

Kinderen tot 5 jaar gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Fabrique des Lumières Amsterdam

Hoeveel sterren geef jij Fabrique des Lumières Amsterdam?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Fabrique des Lumières Amsterdam te melden