Valkeniershof

(5/5)  1 recensies

Valkerij heeft een grote rol gespeeld in de geschiedenis en heeft een rijke cultuur historische waarde, het is bovenal een eeuwenoude jachtmethode. Het is jagen met een afgerichte roofvogel op natuurlijke prooien in de vrije natuur. Valkerij is dan ook de meest natuurlijke vorm van jacht begeleid door de valkenier.

 

De vogel jaagt, slaat prooi en de valkenier mag getuige zijn van dit fascinerende en natuurlijke gebeuren. Het is een perfecte samenwerking tussen mens en dier. Tijdens de jacht ben je één met je vogel en de natuur, alle zintuigen staan op scherp en je ziet en ervaart de natuur in al zijn facetten.

 

Het verschil met een wilde roofvogel is dat de vogel van de valkenier deze voor 100% vertrouwt, de vogel accepteert zijn of haar aanwezigheid. Voor een wilde roofvogel is de mens een natuurlijke bedreiging en het dier zal er bij het zien van mensen dan ook meteen vandoor gaan. Als valkenier ben je onderdeel van de natuur en dien je hier rekening mee te houden. Bovenal moet je echter respect hebben voor alles wat zich in die natuur bevindt en daar ook naar handelen.

 

Valkeniershof organiseert samen met hun roofvogels en uilen verschillende activiteiten (o.a spectaculaire demonstraties en workshops) voor jong en oud waarbij het welzijn van de vogels altijd voorop staat.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Op basis van de activiteiten

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Roofvogelworkshop zelf vliegen met roofvogels €50,00 p.p.

 


1 Recensies over Valkeniershof

(Pagina 1 van 1)

 

Emiel Mostert   -   25-02-2015

25-02-2015

Een middag workshop is dan ook een volledige middag hier. Het enthousiasme van de valkenier zorgt er voor dat kinderen en volwassenen genieten van elke seconde. Het om mogen gaan met de veel soorten roofvogels, de informatie over deze vogels en de demonstraties zijn prachtige belevingen. Mijn 14 jarige kleinzoon vond het zijn mooiste verjaardagscadeau ooit en ik geloofde hem. Nog nooit heb ik hem zo lang zijn concentratie op iets vast zien houden als hier. Hij blij, opa blij. Een aanrader en een stevige rit er naar toe zeker waard.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Valkeniershof?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Valkeniershof te melden