SieboldHuis

(3/5)  2 recensies

Let op, vanwege het Corona virus kan het zijn dat dit uitje gesloten is.

Daarom heb je op het moment waarschijnlijk meer aan de tips die we op deze pagina voor je verzameld hebben.

 


Om uiting te geven aan de bijzondere en lange relatie tussen Japan en Nederland hebben een aantal instellingen zich verenigd om het SieboldHuis opnieuw open te stellen voor publiek. Dit was de plek waar Siebold al in 1837 zijn collectie Japanse objecten openstelde voor een geïnteresseerd publiek. En nu, na meer dan 150 jaar, is in juist dit pand het eerste officiële Japan centrum gevestigd.

 

De oprichting van het SieboldHuis is te danken aan giften van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en het Japanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, van de gemeente Leiden en het Nederlandse en Japanse bedrijfsleven, waaronder de JCC. Daarnaast nemen Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis en het Rijksmuseum voor Volkenkunde deel in de totstandkoming van het huis op basis van hun toonaangevende Japanse collectie.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 10.00 tot 17.00 uur.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €8,-

Kinderen t/m 12 jaar gratis

CJP en studenten €4,50

65+ €6,50

Museumkaart gratis

 


2 Recensies over SieboldHuis

(Pagina 1 van 1)

 

Milca   -   31-07-2014

31-07-2014

Een bezoek aan Japanmuseum Sieboldhuis stond al jaren op mijn bucketlijstje, maar steeds kwam het er niet van omdat er zoveel andere, grotere musea in de buurt zijn. Nu met de tijdelijke tentoonstelling “Japan: Kingdom of Characters” (over Japanse striphelden) werd ik dan eindelijk over de streep getrokken. De eerste indruk is goed: een oud, statig pand aan het Rapenburg. We beginnen boven bij de tijdelijke tentoonstelling. Hoewel het er best leuk uitziet, moet ik eerlijk toegeven dat het allemaal nogal tegenvalt. Er wordt niet al te diep op de stripfiguren en hun belang in de Japanse maatschappij ingegaan, en vooral: wat is het klein! Een beetje fanatieke verzamelaar heeft meer in huis staan dan in deze hele expositie bij elkaar. Jammer is ook dat je af en toe vragen bij de voorwerpen ziet staan die kennelijk bij een speurtocht horen, maar bij de entree heeft mijn zoon (van net 12 die dat dus heus nog wel leuk vindt) die helaas niet gekregen. Ook de rest van het museum is niet erg groot, wat prenten, landkaarten, gedroogde planten en paar opgezette dieren (waaronder het aapje van Siebold en zijn hondje Sakura), welgeteld één kimono, wat schaaltjes, en zo nog wat dingetjes. Er is tot slot een kleine binnentuin met Japanse bamboe, en een dikke boom waarvan we ons geschrokken afvroegen of dat nou dezelfde boom was als die waaraan Siebold 20 jaar lang zijn arme aapje zou hebben vastgeketend… Het was allemaal niet onaardig, leuk ook dat de collectie in het voormalige woonhuis van Siebold staat uitgestald, maar niet erg uitgebreid en informatief.

Lees verder  


Debby   -   30-07-2014

30-07-2014

Wij zijn dit weekend naar het Sieboldhuis geweest en wij gingen er naar toe voor de tijdelijke expositie van de Japanse striphelden. Vooral voor Pokémon en Hello Kitty. Het was heel klein en er was naar mijn idee niet veel te zien. We kregen een speurtocht mee en dat was wel leuk, want zo gaf het het bezoekje wat meer diepgang. Daarna zijn we nog even de rest van het huis doorgelopen. Het is niet echt mijn soort museum, maar het was wel leuk om een keertje te zien.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij SieboldHuis?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van SieboldHuis te melden