Smalspoormuseum

(4.5/5)  2 recensies

Maak een rit per stoomtrein langs de oevers van het Valkenburgse Meer. De conducteur fluit en de locomotief zet zich sissend in beweging. Vanuit de trein ziet u een afwisselend landschap aan u voorbij trekken. Vlakbij het vliegveld Valkenburg stopt de trein en wordt er gerangeerd. Een aardige fotostop.

 

Binnen in het museum vind u originele locomotieven en ander rollend materieel geven u de indruk van de vele toepassingen van smalspoor in Nederland.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

April t/m 30 september

Elke weekend van 10:30 uur tot 16:30 uur.

 

Tijdens vakanties ook geopend op dinsdag en donderdag van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen € 7,00

Kinderen van 4 t/m 12 jaar: € 5,00

Kinderen 0 t/m 3 jaar : Gratis

 


2 Recensies over Smalspoormuseum

(Pagina 1 van 1)

 

Martina   -   17-07-2015

17-07-2015

Samen met de kindren erg genoten van het tochtje in de trein langs het valkenburgse meer, je waant jezelf in ver vervlogen tijden. Onze kleinzoon kreeg een persoonlijke uitleg over de werking van de stoom locomotief, water, kolen, zuigers, stoom enz. Later nog een ritje met een open treintje naar de remise, aldaar uitleg over het restaureren door de vrijwilligers. Genoten van het kijk en doe museum daarna nog een ijsje en een aandenken. Onze dag kon niet meer stuk!

Lees verder  


Tineke   -   26-07-2012

26-07-2012

Wij wonen zelf in de omgevIng van Katwijk/Valkenburg maar waren nog nooit naar het smalspoormuseum geweest totdat ik het tegenkwam in de vakantiepas van mijn kleinzoon. Het leek mij een leuk uitje voor een niet zo warme dag, en dat was het ook, we stapten in een mooi rijtuig uit de jaren 30 van de vorige eeuw en de trein vertrok met veel gesis en gefluit, hij reed zelfs stukken harder dan ik verwacht had. Na verloop van tijd komt de conducteur met een ouderwetse tang de kaartjes knippen en beantwoord al je vragen hij vertelt zelfs nog heel veel over het smalspoor en de treinen. Op het eindpunt van het spoor word de locomotief los gekoppeld en gaat via een zijspoor weer naar de andere kant van de trein, iedereen mag dan een kijkje nemen in de locomotief en daarna rijdt de trein weer terug. Na de rit hebben we het museum bekeken de kinderen konden er met div. treinen spelen en nog veel meer treinen bekijken. Het is ook mogelijk om een ijsje te kopen en/of een leuk aandenken. het was een leuke middag maar ik was het meest verrast met het enthousiasme van al de vrijwilligers.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Smalspoormuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Rondleiding: Smalspoormuseum Valkenburg

Gelegen aan het Valkenburgse meer naast het restaurant de Tender vind je het Smalspoormuseum. Met veel mooie ouderwetse stoomtreinen en een ritje in een echte oude Stoomtrein rond het Valkenburgse meer.

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Smalspoormuseum te melden