Speelgoedmuseum Deventer

(4/5)  1 recensies

Speelgoedmuseum Deventer komt na jarenlange discussies over het voortbestaan sterker dan ooit uit de bus. Van traditioneel kindermuseum met vitrines vol speelgoed groeit de instelling door naar een interactief familiemuseum over de spelende mens. De laatmiddeleeuwse koopmanshuizen aan de Brink zijn prachtig gerestaureerd om plaats te bieden aan de wondere wereld van spel en speelgoed.


Meer spelen en aandacht voor educatie

Het vernieuwde speelgoedmuseum behoudt het laagdrempelige karakter van een gezellig, nostalgisch museum waarbij succesnummers zoals de treinenzaal en de speelzolder in een nieuw jasje terugkomen. Maar er wordt ook ruimte gemaakt voor nieuwe museale elementen zoals een wonderkamer of machinekamer. Ook komt er een gastenkamer voor kunstenaars, particuliere verzamelaars of scholieren van betrokken partnerscholen.


Educatief bureau Komvoor heeft in samenwerking met het primair onderwijs een volledig nieuw lesprogramma over speelgoed als spiegel van de samenleving ontwikkeld. Daarnaast richt het Speelgoedmuseum zich op het buitenspelen. Het museum maakte met traditionele buitenspellen en eigentijdse challenges een speciale speelroute door de binnenstad. Met de speelroute worden kinderen én (groot)ouders uitgedaagd om gezond in beweging te blijven.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Woensdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €5,00

0 t/m 3 jaar gratis

4 t/m 18 jaar €2,00

Museumkaart gratis

 


1 Recensies over Speelgoedmuseum Deventer

(Pagina 1 van 1)

 

Angela   -   13-07-2016

13-07-2016

Het Speelgoedmuseum te Deventer is gevestigd in een heel mooi oud pand. Enige nadeel daaraan is, dat het niet goed toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn ivm de vele trappen die beklommen moeten worden. Eigenlijk is het museum voor elke leeftijd leuk. Iedereen herinnert zich nog wel iets waar hij vroeger als kind mee speelde. Datgene vind je dan ook vast en zeker in het museum terug. Zo heb ik met weemoed naar de goede oude tijd door de rode Viewmaster gekeken. U weet wel, dat apparaatje waar je van die ronde kaartjes instopte met fotootjes erop en je met een druk op de knop steeds een nieuwe foto te zien kreeg. De entree is normaal gesproken 5 euro voor een volwasse. Dit vind ik niet duur, omdat je je er best een paar uur kunt vermaken. Kinderen van 4 t/m 17 jaar betalen 4 euro en voor onder de 4 is het gratis toegang. Op de begane grond heeft het museum een ruimte vol met tafeltjes en stoeltjes. Op de tafels liggen allerlei (bord)spelletjes die je daar kunt spelen. Het zou mooi zijn als kinderen daar op woensdag (ipv achter de pc zitten) eens heen gingen voor een gezellige middag. Al met al heb ik het er daar erg leuk gehad en ga zeker nog eens terug!

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Speelgoedmuseum Deventer?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Speelgoedmuseum Deventer gaat verhuizen

Het Speelgoedmuseum te Deventer gaat verhuizen! Het mooie oude pand waar ik vroeger als kind al met mijn ouders kwam, wordt verlaten. Angela brengt nog een bezoek, nu het nog kan.

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Speelgoedmuseum Deventer te melden