De Kruidhof hortus van Fryslân

Op het terrein van De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost vinden we maar liefst 17 thematuinen, elk met hun eigen unieke plantencollecties en bijzonderheden. In totaal groeien er zo’n 2.000 plantensoorten op ruim 3,5 ha. De tuin is intiem en prikkelt alle zintuigen door het uitgebreide geuren- en kleurenpallet. Het is mogelijk om zelfstandig of met een rondleider de tuinen te verkennen. De rondleiders van De Kruidhof kunnen prachtige verhalen vertellen over bijvoorbeeld de geneeskracht en het gebruik van kruiden in vroeger tijden.

 

Kinderen halen hun hart op in de natuurlijke speeltuin met veel zand en water. Ook voor hen is het leuk om de tuinen te verkennen. Dit kan bijvoorbeeld met kinderroutes zoals het Trollenpad of het Ontdekpad.

 


In Het Tuincafé of op het terras is het heerlijk toeven. Hier kunt u genieten van huisgemaakte en biologische producten. Natuurlijk wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de producten uit de tuinen. Ook voor een familiefeest, een bruiloft of een personeelsuitje is de locatie uitermate geschikt.

 

In de grote Verkooptuin is een groot aanbod van kruiden, fruitbomen, groenteplanten, heestersoorten en andere bijzonder vaste planten verkrijgbaar. In de cadeauwinkel vindt u onder andere schitterende (tuin)boeken, huisgemaakte verzorgingsproducten, vogelhuisjes, honing, streekproducten en exclusief tuingereedschap.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

7 april t/m 10 oktober

Dinsdag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00 uur

Zondag 12.00 tot 17.00 uur

 

Feestdagen

Pasen 12.00 tot 17.00 uur

Hemelvaart 10.00 tot 17.00 uur

Pinksteren 12.00 tot 17.00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €6,50

Kinderen 5 t/m 11 jaar €3,-

65 plussers €5,25

Museumkaart gratis

 

Het entreekaartje voor De Kruidhof geeft ook toegang tot het IJstijdenmuseum.

 


0 Recensies over De Kruidhof hortus van Fryslân

Hoeveel sterren geef jij De Kruidhof hortus van Fryslân?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van De Kruidhof hortus van Fryslân te melden