14 Fijne speeltuinen in Den Haag

We schreven hier al eerder over 14 fijne speeltuinen in Leiden, ook in Den Haag weten ze wel raad met een beetje ravottuh, klauteruh, voetballuh en schommeluh! Hieronder vind je dan ook wederom 14 suggesties voor een leuke speelmiddag in Den Haag. Voor jong en oud, voor jongens en voor meisjes, en voor binnen en voor buiten. Dus weer of geen weer, er is altijd wat te doen in één van deze binnen- of buitenspeeltuinen: 

 

Speeltuinen in Den Haag

 

Kids Eiland

Kids Eiland Den Haag is grote binnenspeeltuin waarin je naar hartenlust kunt rennen, klimmen en klauteren. Ook is er een ballenbak en een apart gedeelte voor de allerkleinsten onder ons. Het hele eiland is eigenlijk één groot klimrek, met verschillende soorten glijbanen en hindernissen. Ouders kunnen zich prima vermaken met een bak koffie in de ruime kantine, waar ze ook een oogje kunnen houden op hun kroost.

 

Spelen in de ballenbak

 

Speelplaats Reigersbos

Dit is eigenlijk een kleine boerderij, maar dan middenin de stad; een kruising tussen een kinderboerderij en een natuurspeeltuin dus. Hier kun je tussen de cavia’s, geiten, konijnen en schapen lekker spelen met water en zand, je verstoppen in de wilgenhut, kruipen en sluipen, en klimmen en klauteren in de stoere touwbanen. 

 

Ook schapen zijn er bij Speelplaats Reigersbos

 

Monkeybos Meijendel

Deze natuurspeeltuin is te vinden in Wassenaar; nét buiten Den Haag. De speeltuin is ontwikkeld vóór en dóór kinderen en is daarbij groots opgezet. Je kunt klimmen in bomen, rennen door waterleidingbuizen en roetsjen van de kabelbaan. Wil je even pauze? Ga dan lekker met je ouders naar de picknickplaats. En dat allemaal 100% milieuvriendelijk. 

 

Bekijk ook: 13 Leuke spelletjes voor buiten of in het bos

 

Touwzwaaien in het MonkeybosEr is genoeg te beleven in de speeltuin

 

Play en Bounce Playground

Tussen de Noordzee en Den Haag, vind je deze indoor speeltuin. Play en Bounce bevindt zich op de Scheveningse Pier en is een prima alternatief voor en dagje strand. Voor kinderen tot 10 jaar is er een apart gedeelte, waar ze zich uitstekend kunnen vermaken met een ballenbak, een glijbaan en grote legoblokken. De oudere kinderen werken zich in het zweet in het trampolinepark! En weet je? Je kunt hier zelfs tegen de muur aan springen!

 

Lekker spelen, klimmen en klauteren8 grote trampolines en 4 zij-trampolines

 

Speelplaats Zuiderpret

Deze “back to basic” natuurspeeltuin is niet voor watjes! Hier ben je weer even helemaal op jezelf aangewezen. Dus maak een boomhut van echte takken, kruip door de heuvel, stap door de modder en zorg dat je over stenen, boomstammen, bruggetjes en touwen heelhuids aan de overkant van het water komt. Ouders doen er verstandig aan om droge kleren mee te nemen… (voor de kids).

 

Speelbos Robin Hood

Hier ga je terug in de tijd en je waant je dan ook een echte ridder. Volg avontuurlijke routes. Klim over boomstammen. Houdt de wacht in de uitkijktoren. Bewaak de verschillende in- en uitgangen. Sluip over de hangbrug. En overwin de klimwand. Net als… precies: net als Robin Hood dat deed.

 

Sport & Spelpaleis De Uithof

Midden in De Uithof vind je het half- overdekt indoor Sport- en Spelpaleis. Zeker leuk als je sportief bent aangelegd. Ren over hindernisbanen, laat je vallen op de gigantische springkussens, dans op de dansmatten tot je erbij neervalt en vestig een nieuw record op één van de vliegende fietsen. Bij mooi weer kun je je ook buiten prima vermaken met het waterpark. De kleintjes onder ons zijn ook hier van harte welkom in een apart gereserveerd gedeelte.

 

Planet Jump

Weet jij wat je in een oude kerk allemaal kunt doen? Springen natuurlijk! Hoog springen, laag springen en vér springen. Bij Planet Jump kan het allemaal. Natuurlijk wordt je hier wel een handje geholpen door een he-le-boel gave trampolines. Dus heb jij nog gave tricks die we écht eens een keer gezien moeten hebben? Show dan je beste moves hier in dit trampoline paradijs.

 

Entree Planet JumpJumpen in de kerk

 

Speeltuin Westerpret

Eerlijk is eerlijk: het is misschien niet helemaal ín Den Haag, maar deze hoort er stiekum toch wel een beetje bij. En dan hebben we het over Westerpret in Zoetermeer. Een hele grote speeltuin waar werkelijk van alles te beleven valt. Je vindt hier een traditionele speeltuin met wippen, schommels en klimtoestellen voor jong en oud. Maar je kunt hier ook midgetgolfen, tafeltennissen, varen, waterfietsen en rondscheuren op een echte quad.  

 

Met zijn allen op de grote paalschommel

 

Speeltuin Frederik Hendrikplein

Midden in het Statenkwartier kun je naar hartenlust schommelen, klimmen en trampoline springen op voornamelijk houten speeltoestellen. Een klein en knus traditioneel speelplein middenin de stad. Zo’n speelplein die in iedere buurt wel ergens te vinden is. Je weet wel, zo’n speelplein waar je terecht kunt na weer een vermoeiende dag op school. Of wanneer je ouders je weer eens niet begrijpen. Zo’n speelplein waar iedereen zichzelf kan zijn.

 

Scheveningse bosjes

Een zandspeeltuin voor avontuurlijk aangelegde kleintjes én hun ouders. Je vindt hier te midden van de verschillende speeltoestellen, zandgravers en klimbomen een heus kasteel. Dus ben jij een echte avonturier, of wil je er één worden? Hier moet je zijn! Oh ja, je hoeft niet bang te zijn om te vallen: er ligt hier namelijk overal een lekker zachte laag zand.

 

Speeltuin Zuiderparadijs

Lekker rondstruinen, ravotten en uitleven voor kids, peuters en kleuters. En ondertussen gaan ze he-le-maal los in de ballenbak, in de klimtorens, op het racecircuit of met de gratis video games in de game room. Glijd van méterslange glijbanen, download het hele internet of blader rustig door een tijdschrift in de lounge hoek. Bij Speeltuin Zuiderparadijs vind je het dus allemaal!

 

Roetsj van de glijbaan

Overwin alle obstakelsNaar de overkant met de touwbrug

 

Buurtspeeltuin De Cantaloup

Jawel, ook in Den Haag kun je terecht in een “ouderwetsche” buurtspeeltuin, compleet met voetbalveld, een tafeltennistafel en een clubhuis. Natuurlijk zijn er hier ook schommels, wippen en klim- en draaitoestellen. Ook worden er regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd, voor binnen en voor buiten. Kortom: een speeltuin zoals een speeltuin bedoeld is.  

 

Speeltuin Hengelolaanpark

Deze buitenspeeltuin is nét compleet vernieuwd en ingericht en is dus eigenlijk een moderne variant van de traditionele speeltuin. Je kunt hier dus naar hartenlust klauteren, rennen, schommelen en wippen tot lang nadat de zon weer onder gaat. De speeltuin is voorzien van gloednieuwe en vooral houten speeltoestellen.

 
Reacties op "14 Fijne speeltuinen in Den Haag"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.