Het is weer lente, de Keukenhof is er klaar voor!

Nu de meteorologische lente weer is begonnen, maakt de Keukenhof zich weer klaar voor het 68e seizoen waarin zij meer dan 1 miljoen bezoekers verwachten te verwelkomen. De ruim 100 deelnemers en 500 kwekers hebben in ieder geval hun uiterste best gedaan om er ook dit jaar weer een kleurrijk en uitbundig spektakel van te maken. En met succes!

 

 

Keukenhof dutch design themaKeukenhof bloembollen planten

 

In de afgelopen maanden zijn alle 7 miljoen bloembollen met de hand geplant en tegelijkertijd zijn er ook enkele vernieuwingen gerealiseerd, zoals je direct bij de ingang al zult zien.

 

Nieuwe entree

Om de almaar groeiende stroom van bezoekers gastvrij te kunnen ontvangen, heeft men allereerst de entree een aanzienlijke opknapbeurt gegeven en voorzien van allerhande bezoekersfaciliteiten. De entree bestaat uit een transparant gebouw, met een beeldbepalende dak-overspanning van wel 25 meter lang. Een absolute eye catcher dus.

 

Nieuwe entree keukenhof

 

Dutch Design

Zoals we hier al eerder schreven, is het thema van de Keukenhof dit jaar “Dutch Design: een eerbetoon aan verschillende wereldwijd beroemde Nederlandse ontwerpers op het gebied van mode, meubelontwerp en architectuur. De belangrijkste stijlkenmerken van iconen als Rietveld en Mondriaan komen dan ook op unieke wijze samen in het centraal opgestelde bloemenmozaïek. Holland en Hollands Glorie op zijn best!

 

Bekijk ook:

 

Keukenhof bloemenmozaiek dutch design

 

De Keukenhof is dit jaar geopend van 23 maart tot en met 21 mei. In deze periode ben je dan ook van harte welkom om in de Keukenhof de bloemetjes eens lekker buiten te komen zetten.

 

Bekijk ook:
Reacties op "Het is weer lente, de Keukenhof is er klaar voor!"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.