Naturalis volledig op z’n kop

Sinds de komst van T. rex naar Naturalis, is het daar een komen en gaan van bezoekers die stuk voor stuk een glimp op willen vangen van deze levensgrote dinosaurus. Maar terwijl deze bezoekers zich vergapen aan deze enorme kolos, wordt het in de rest van Naturalis alsmaar leger en leger…

 

Trex Trix in het Naturalis

 

De Verhuizing

Is er daar dan helemaal niets meer te beleven? Nou, inderdaad….eigenlijk niet. Op wat medewerkers en verhuizers na, is de rest van het museum namelijk zo goed als leeg!

 

Maar gelukkig heeft dit een goede reden: Naturalis gaat namelijk verbouwen en daarom heeft men sinds de sluiting in augustus zo goed als alle 7.500 tentoongestelde stukken verhuisd naar verschillende depots in Leiden. Overigens is zo’n verhuizing niet iets “wat je zomaar even doet”: voor sommige stukken is bijvoorbeeld zelfs een takel ingezet!

 

Kop van een camarasaurusOrka in naturals

 

Rijksmuseum Amsterdam

Een 40-tal markante stukken uit de collectie is overigens tijdelijk ondergebracht in het Rijksmuseum in Amsterdam, waar zij tot en met 8 januari te zien zullen zijn als onderdeel van de tentoonstelling Dieren in Brazilië. Onder deze objecten bevinden zich bijvoorbeeld een opgezette ijsbeer, leeuw en capibara.

 

Bekijk ook:

 

Rijksmuseum Amsterdam in de avond

 

De Verbouwing

Begin november zal de voorbereiding uiteindelijk compleet zijn afgerond, waarna de grote verbouwing van start zal gaan. Het bestaande gebouw wordt dan compleet gerenoveerd en vervolgens zal er een geheel nieuw museum tegenaan worden gebouwd.

 

Dieren in het NaturalisJachtluipaard

 

Gewoon geopend

Tijdens de verbouwing kun je Naturalis trouwens gewoon blijven bezoeken: tot de heropening eind 2018 zullen er in het entreegebouw steeds wisselende en tijdelijke tentoonstellingen te zien zijn; waaronder tot 7 juni 2017 natuurlijk het populaire “T. rex in Town”.

 

Bekijk ook:

 
Reacties op "Naturalis volledig op z’n kop"

Er zijn helaas nog geen reacties. Graag horen wij of je dit artikel waardeert of dat je nog vragen hebt? Geef vooral je mening

 

Schrijf een reactie

Uw emailadres blijft verborgen

 

 

Anti Spam code

Type onderstaande code over in het veld eronder om aan te tonen dat u geen spam bent.