Boerderij het Gagelgat

Bij Boerderij Het Gagelgat ga je drie eeuwen terug in de tijd. Deze monumentale boerderij stamt namelijk uit 1712. Het originele gebouw brandde volledig af en een nieuwe, grotere boerderij kwam ervoor in de plaats. Boerderij Het Gagelgat is gebouwd met de voorgevel naar de oude route tussen Soest en Amersfoort. In 1817 werd de huidige Birkstraat de hoofdroute, waardoor de boerderij nu met de achterkant naar de weg staat.


Het idee om Het Gagelgat te renoveren en de rijke historie met bezoekers te delen, kwam van Stichting De Paardenkamp. Na een grondig cultuur- en bouwhistorisch onderzoek vond van 2009-2012 de grootschalige restauratie plaats. Op Boerderij Het Gagelgat kun je nu het boerenleven ervaren, zoals zich dat eind 19de en begin 20ste eeuw in Soest afspeelde. Een prachtige plek die zeker een bezoekje waard is!


Buitenkant van de boerderij


De gastvrouwen (én boerderijkatten Teun en Diesel) verwelkomen je graag met een kop koffie en versgebakken taart!


In de boerderij kun je deelnemen aan een interactieve rondleiding. Je kunt kiezen uit vier verschillende verhaallijnen. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis of juist meer wilt weten over de paarden op de boerderij: er is voor ieder wat wils! De rondleiding is, net zoals de hele inrichting van de boerderij, gemaakt in samenwerking met lokale kunstenaars. Hierbij hebben ze geprobeerd de oude sfeer van het gebouw en bestaande elementen in stand te houden en dit te combineren met moderne technieken.


In de oude huiskamer van de boerderij is een winkeltje gevestigd. Voor allerlei streekproducten en bijzondere cadeauartikelen ben je daar aan het juiste adres. Naast de boerderij is de oorspronkelijke moestuin in ere hersteld. De groenten zijn bestemd voor de verkoop en de opbrengst gaat natuurlijk naar de verzorging van onze paarden.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 10:00 tot 16:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Gratis entree


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Boerderij het Gagelgat

Hoeveel sterren geef jij Boerderij het Gagelgat?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Boerderij het Gagelgat te melden