Museum Dorestad

Museum Dorestad is tijdelijk gesloten voor publiek, het museum gaat verhuizen. Over anderhalf jaar opent Museum Dorestad in het oude Stadhuis op de Markt, midden in Wijk bij Duurstede, haar poorten met een volledig vernieuwde inrichting. De voorbereidingen zijn volop aan de gang. De plannen voor de verbouwing van het Stadhuis worden op dit moment uitgewerkt. Ook de plannen voor de museuminrichting zijn al in een vergevorderd stadium.

 

In Museum Dorestad komt u oog in oog te staan met het rijke verleden van Wijk bij Duurstede, waar eens de handelsplaats Dorestad lag. In het museum wordt de geschiedenis van Dorestad getoond aan de hand van voorwerpen die in Wijk bij Duurstede zijn opgegraven.

 

Dorestad was een van de belangrijkste handelscentra van Europa. Uitgebreide opgravingen hebben deze nederzetting aan het licht gebracht. Daarbij zijn vondsten gedaan van handelsgoederen en gebruiksvoorwerpen waarvan vele in het museum te bewonderen zijn. Foto's, tekeningen en maquettes maken het beeld compleet van de handelsplaats die ten tijde van Karel de Grote - zo'n 1200 jaar geleden - zijn hoogtijdagen beleefde. Kortom, ervaar de bewogen geschiedenis van de beroemde handelsplaats Dorestad!

 

In Museum Dorestad wordt naast de vaste opstelling meerdere malen per jaar een tijdelijke expositie ingericht. Bovendien worden er regelmatig lezingen, workshops en activiteiten voor de jeugd georganiseerd.

 

 

Openingstijden

Het museum is tijdelijk gesloten wegens verhuizing


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiƫle website van de aanbieder

Hoeveel sterren geef jij Museum Dorestad?

Klik op jouw antwoord

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Dorestad te melden