De Zaansche Molen

Vanaf de oprichting van De Zaansche Molen in 1925 heeft de vereniging het doorgeven van kennis over de industriemolens en het warm houden van de liefde voor deze wiekendragers als een van haar belangrijkste taken gezien. Het is daarom niet gek dat De Zaansche Molen al in 1928 een gebouw wist te verwerven dat werd ingericht als museum. Kennelijk werd het initiatief van De Zaansche Molen ook nationaal van belang geacht, want Prins Hendrik kwam het museum officieel openen. En dat deed hij door de sleutel tot kennis van en tot liefde voor molens in het slot te steken en daarmee de deur van het gloednieuwe Molenmuseum te openen.

 

De collectie van het museum

De collectie van het Molenmuseum – ook wel de binnencollectie genoemd in tegenstelling tot de buitencollectie, de molens – geeft een volledig beeld van de opkomst en de neergang van de industriemolens. Maar er is meer. De verzameling schaalmodellen van olie-, papier-, pel- en houtzaagmolens is zonder meer van internationale betekenis. De modellen laten zien hoe de wind door middel van de wieken in het hart van de molen een ingenieus mechaniek in werking zet. En hoe dit mechaniek per molen verschilt, afhankelijk van het product dat er wordt verwerkt.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur

Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €5,50

Kinderen 4 t/m17 jaar €2,50


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over De Zaansche Molen

Hoeveel sterren geef jij De Zaansche Molen?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van De Zaansche Molen te melden