Marechausseemuseum

Helaas Marechausseemuseum is gesloten. Maar gelukkig zijn er nog andere soortgelijke uitjes te vinden in Buren en omgeving. Hieronder vind je een overzicht van de leukste uitjes in Buren.


Bekijk ook:


De collectie van het museum vertelt het verhaal van de oprichting van het Corps Maréchaussée in 1814 tot het Wapen der Koninklijke Marechaussee van vandaag. Van de marechaussees te voet en te paard uit de Napoleontische tijd tot de uiterst moderne, gemotoriseerde Marechaussee van nu.

 

Het Marechausseemuseum biedt voor elk wat wils: schilderijen, aquarellen, tekeningen, documenten, onderscheidingen, curiosa, schaalmodellen, foto’s en video’s. Uniformen van de Marechaussee door de eeuwen heen en een uitgebreide wapencollectie.

 

Marechaussees te paard, motorfietsen, pantser wagens, 4WD’s van de Marechaussee uit het Caribisch gebied en een M113 gepantserd rupsvoertuig waar je zelfs binnenin mag kijken! Ook de dienstplichtige marechaussees, de Militaire Politie / Koninklijke Marechaussee in voormalig Nederlands-Indië, de bijstandseenheden en de vredesmissies worden voor het voetlicht gebracht.

 

De Brigade Speciale Beveiliging ontbreekt uiteraard niet (heb je wel eens een gepantserde autodeur gezien met echte kogel inslagen?) en de Mobiele Eenheid komt tot leven als je de helm, het schild en de wapenstok van een ME-er wel van heel dichtbij kunt bekijken.

 

Uiteraard laten wij je mee kijken bij de dynamische taken van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol en op onze andere luchthavens.

 

Tevens is er ruim aandacht voor het Korps Politietroepen, de Rijksveldwacht, de Gemeentepolitie, de Rijkspolitie en natuurlijk de Marechaussee als militaire politie: alles komt aan bod.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11.00 tot 16.30 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €6,-

Kinderen 4 tot 12 jaar € 3,-

Studenten €5,-

Kinderen tot 4 jaar gratis

Museumkaart gratis

Veteranenpas gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Marechausseemuseum

Hoeveel sterren geef jij Marechausseemuseum ?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Marechausseemuseum te melden