Museum Kasteel Wijchen

Wijchen heeft een lange bewoningsgeschiedenis. De afdeling Archeologie presenteert vondsten uit Wijchen en omgeving van de Steentijd tot en met de Middeleeuwen. Maquettes van huistypen geven daarbij een overzicht van het geleidelijke ontwikkelen van de woonomgeving. Vooral de Romeinse periode is uitstekend vertegenwoordigd met fraaie voorwerpen van glas en metaal naast het gebruikelijke keramiek.

 

De afdeling Regionale Geschiedenis begint waar de archeologie eindigt – in de Middeleeuwen – en gaat door tot de Nieuwe Tijd. In Museum Kasteel Wijchen kun je hierover spannende verhalen vinden. Daarnaast is er een vaste expositie over het roerige verleden van de vijf kastelen in de regio: Hernen, Batenburg, Leur, Balgoij en Wijchen.

 

Museumtuin

Museumtuin ‘De Tuun’ is uniek in Nederland. Van het voorjaar tot het najaar kunnen bezoekers in de tuin terecht om de Nederlandse landbouwgewassen van de late IJzertijd tot en met de Middeleeuwen van dichtbij te aanschouwen. Daarnaast is er een kruidentuin van planten van dezelfde periodes gerangschikt naar gebruik, keukenkruiden, geneeskrachtige planten, rituele planten en nuts- en verfplanten.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €12,50

CJP / Studentenkaart €9,50

Kinderen 4 t/m 18 jaar €6,00

Kinderen t/m 3 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Kasteel Wijchen

Hoeveel sterren geef jij Museum Kasteel Wijchen?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Kasteel Wijchen te melden