Museum Hertogsgemaal

In het museum zijn vitrinekasten ingericht met bijzondere vondsten van het tempelcomplex Empel, de mogelijke veldslag van Julius Caesar en het Romeinse tempelcomplex uit Lith. Op de begane grond vindt u verder vondsten uit de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.


Er is op de begane grond ook een aparte educatieve steentijd zaal. Deze zaal is genoemd naar de bekende amateur- archeoloog Ad Wouters. In deze zaal zijn vooral vondsten uit de zandwinning bij de Groote Wielen te zien. Het boek De Groote Wielen, er was eens is tevens in te zien en verkrijgbaar bij de de balie in het museum. Tevens is hier een video te zien van de zandwinning en de vondsten bij de Groote Wielen. 


Op de eerste etage zijn vondsten uit de Laatste IJstijd te zien. Het betreft een vrijwel compleet skelet van een wolharige mammoet. Verder botten van de wolharige neushoorn, reuzenhert, wisent, oeros, beer, leeuw, wolf, paard, rendier, poolvos, eland en natuurlijk ontbreken menselijke resten niet. Uit de ontgronding Mill/Langenboom zijn diverse haaientanden te zien.


In de kelder is een kleine expositie ingericht over de Tweede Wereld Oorlog, met vondsten, documentatie materiaal en schenkingen van bewoners uit Oud Empel, Gewande en ‘s-Hertogenbosch. Het museum en de directe omgeving was van oktober 1944 tot mei 1945 oorlogsfront langs de maas.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het is op verschillende data mogelijk om Museum Hertogsgemaal te bezoeken. Bent u daadwerkelijk van plan dit museum te bezoeken? Controleer dan alvorens uw bezoek de actuele openingstijden op de officiële website.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Gratis toegankelijk


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum Hertogsgemaal

Hoeveel sterren geef jij Museum Hertogsgemaal?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Hertogsgemaal te melden