Sint-Jansmuseum de Bouwloods

Duik in de geschiedenis van de Brabants bekendste kathedraal! Het Sint Jansmuseum bezit een brede collectie van beelden, waterspuwers, fragmenten en veel meer uit de geschiedenis van de Sint-Jan!


De vaste collectie bestaat onder andere uit beelden, waterspuwers, en architectonische elementen van de Sint-Jan. Ruim tweehonderd stuks beeldhouwwerk daterend van de dertiende tot en met het midden van de twintigste eeuw. Verder wordt aan de hand van divers beeldmateriaal en verschillende maquettes de geschiedenis van de bouw van de kathedraal inzichtelijk gemaakt.


De meeste sculptuur is afkomstig van het exterieur van de Sint-Jan of heeft te maken met de restauratie van het beeldhouwwerk aan de buitenzijde van de kerk. Maar ook aan de ornamentele en figuratieve sculptuur uit het interieur van de Sint-Jan werden herstelwerkzaamheden verricht, met als gevolg dat ook daarvan zowel stukken oorspronkelijk laat middeleeuws beeldhouwwerk als afgietsels in gips en modellen ten behoeve van de restauratie in de bouwloods terecht zijn gekomen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

April t/m oktober

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17.00 uur


November t/m maart

Dinsdag t/m zondag van 12.30 tot 16.30 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entreeprijs 3,00

Kinderen t/m 12 jaar gratis

Audiotour 6,00

 


0 Recensies over Sint-Jansmuseum de Bouwloods

Hoeveel sterren geef jij Sint-Jansmuseum de Bouwloods?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Sint-Jansmuseum de Bouwloods te melden