Heerenveen Museum

Heerenveen Museum is een bijzonder museum al zeggen we het zelf. Bijna een eeuw lang wordt er van alles verzameld. Dingen die in meer of mindere mate met de gemeente Heerenveen te maken hebben. In totaal beheert het museum ruim 16.000 objecten zoals schilderijen, tekeningen en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast liggen er bijna 30.000 foto’s, dia’s en glasnegatieven in de documentatiekasten.


Kijk je ogen uit in het museum


De vaste collectie toont het contrastrijke verleden van de omgeving. Turf was het goud van Zuidoost Friesland. Toch kon slechts een enkeling genieten van deze rijkdom. De rest van het volk verarmde. Ontdek het verhaal van de rijke Heeren van ’t veen, de steggelende grietenijen en de humoristische gebeurtenissen rond de grietenijgrens. Weet je hoe Heerenveen de bijnaam het Friese Haagje kreeg? De blikvanger is de spectaculaire stadsmaquette van Heerenveen anno 1830, nog steeds de grootste stadsmaquette van heel Nederland.


Wist je dat een museumbezoek ook leuk is met kinderen! Je kan samen het museum op allerlei manieren ontdekken. Zoals met de gratis raadseltocht, voor echte speurneuzen. In het Kunstcafé staan de oudhollandse spelletjes klaar en in de schoolvakanties worden speciale workshops en andere kinderactiviteiten georganiseerd. Ook kan er een kinderfeestje georganiseerd worden in het museum!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag 11:00 tot 17:00 uur

Zaterdag en zondag 13:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €6,75

Jeugd 6 t/m 17 €3,75

Kinderen 0 t/m 5 gratis

Museumkaart & vriendenpas gratis

Groepen va 10 personen €5,75

*Entree is inclusief een gratis kopje koffie!


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 0 Recensies over Heerenveen Museum

Hoeveel sterren geef jij Heerenveen Museum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Heerenveen Museum te melden