Museum Het Bolwerk

De grensstreek van Zeeland en Vlaanderen kent een boeiende geschiedenis. Tijdens internationale conflicten lag het gebied regelmatig in de frontlinie. Restanten van deze oorlogen zijn tot op de dag van vandaag aan weerszijden van de Vlaams/Zeeuwse grens in het landschap terug te vinden.


Museum Het Bolwerk laat zien hoe de bewoners van de streek zich door de eeuwen heen tegen uiteenlopende vijanden hebben verdedigd. Het verhaal begint bij het Romeinse castellum in Aardenburg en eindigt bij de bunkers van de Tweede Wereldoorlog. Het zwaartepunt van de collectie ligt op de periode van de Tachtigjarige Oorlog met zijn forten, schansen en versterkte steden, bekend onder de naam Staats-Spaanse Linies. Inmiddels hebben de resterende forten en schansen hun militaire functie verloren en zijn ze getransformeerd tot prachtige natuurgebieden waar zeldzame dieren en planten goed gedijen.


In 2021 zijn in Museum Het Bolwerk maar liefst drie wisseltentoonstellingen te zien. Ten eerste Bastions zonder grenzen, een gezamenlijk project met de musea in Damme (B) en Sluis. Daarnaast is er een expositie over de beroemde vestingbouwer Simon Stevin en als derde een tentoonstelling over het bijzondere leven van Alexander Farnese, hertog van Parma en landvoogd der Nederlanden. Na een bezoek aan Museum Het Bolwerk kijkt u met andere ogen naar het grensgebied!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Van 10 januari tot 3 november 2021 is het museum te bezoeken op maandag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Van 4 november tot 9 januari 2021/2022 is het museum te bezoeken op donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.


Bezoekers dienen zich van tevoren via e-mail of telefoon aan te melden.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Kinderen tot 6 jaar gratis

Kinderen van 6 tot en met 12 jaar 2,00

Vanaf 13 jaar 4,50

Museumkaart gratis

 


0 Recensies over Museum Het Bolwerk

Hoeveel sterren geef jij Museum Het Bolwerk?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum Het Bolwerk te melden