Geniemuseum

Het Geniemuseum herbergt de geschiedenis van het Regiment Genietroepen en is als sinds 1970 op de Van Brederodekazerne in gebouw K gevestigd. Het Geniemuseum is een museum voor iedereen die geďnteresseerd is in de historie van de krijgsmacht in Nederland en in de techniek. Bezoekers maken kennis met de kleurrijke en roemruchte geschiedenis van het Regiment Genietroepen.


In het museum wordt aan de hand van verschillende thema's op een eigentijdse manier een beeld gegeven van de Genie in verleden en heden. Oude uniformen, foto’s van vredesmissies, schaalmodellen en werktuigen geven van de Genietroepen een veelzijdig beeld. Begrijpelijk voor de geďnteresseerde bezoeker maar herkenbaar voor de genist. Na het passeren van een smalle Baileybrug loopt u de buitenexpositie in, het Geniepark. Hier kunnen bezoekers het grote werk bewonderen, zoals bruggen, bunkers, voertuigen, vaartuigen en pontons zijn hier staan opgesteld.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 tot 16:00 uur.

Het museum is in de zomer van 4 juli tot en met 30 augustus open op zondag van 12:00 tot 16:00 uur als aanvulling op de zomerrondleidingen over het kazerneterrein.


Gesloten op 7 mei wegens Regimentsdag en 21 mei wegens Hemelvaart.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Vanaf 12 jaar €5,00

Rondleiding voor groepen (max. 12 pers.) €17,50

Museumkaart gratis

Veteranen, defensiepas en postactievenkaart gratis


Groepen van 10 personen of meer onder de 16 jaar € 3,00 p.p.

Rondleiders voor groepen (maximaal 12 personen (exclusief entree) €17,50

 


0 Recensies over Geniemuseum

Hoeveel sterren geef jij Geniemuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Geniemuseum te melden