Landgoed Haanwijk

(5/5)  1 recensies

Jarenlang was Haanwijk de inspiratiebron van ‘boerenschilder’ Leon Adriaans. Die inspiratie is niet zo verwonderlijk: op korte afstand biedt het gebied een grote afwisseling aan landschappen: weilanden, akkers, cultuurbos, lanen. De geschiedenis van het gebied gaat terug tot de Romeinse tijd.

 

In de tijd van de Romeinen was er al bewoning in het natuurgebied annex gehucht. Dit is nog steeds terug te zien aan ondergrondse resten van Romeinse villa’s. Ook in de Middeleeuwen werd het gebied door mensen gebruikt. Bewijs daarvan is gemakkelijker te zien, bijvoorbeeld aan de lage dijkjes die nog in het gebied liggen. Nog beter zichtbaar zijn latere sporen zoals een landhuis uit uit de 17de en een lanen in de vorm van een ster uit 18de eeuw.

 

Tegenwoordig heeft de natuur vrij spel tussen de cultuurhistorie. Zo leven er dassen op Haanwijk. Zij vinden hun voedsel in de biologisch beheerde akkers vol akkeronkruiden, in de kleuren rood (klaproos), blauw (korenbloem) en geel (ganzenbloem). Op korte afstand biedt het landgoed een grote afwisseling aan verschillende soorten natuur. Bos, weitjes en statige lanen, het is er allemaal.

 

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


1 Recensies over Landgoed Haanwijk

(Pagina 1 van 1)

 

"Brabantse gezelligheid, helemaal top!"

Juffrouw Maria   -   25-08-2021

25-08-2021

Trust Score:

Reageer op deze review

"Brabantse gezelligheid, helemaal top!"

Mooie natuur, rustige omgeving Heerlijke consumptie bij koffie theehuis “ Het Haantje”


Hoeveel sterren geef jij Landgoed Haanwijk?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Landgoed Haanwijk te melden