Landgoed Mattemburgh

Mattemburgh wordt gerekend tot de vijf gaafst bewaard gebleven stijltuinen van ons land. Terwijl het landgoed werd gesticht door de burgemeester van Bergen op Zoom Petrus Cuypers, was de tuin het werk van zijn zoon Louis. Hij vernoemde het geheel naar zijn moeder Maria van Mattemburgh. Zijn kleindochter Marie-Louise verkocht in 1970 het landgoed van 400 hectare aan Brabants Landschap.

 

19e-eeuwse Franse landschapsarchitecten hielden van strak, terwijl de Engelsen in die tijd alsmaar kronkelige lijnen wilden met veel waterpartijen. Op Mattemburgh vind je beide stijlen naast elkaar. Uitgangspunt is de villa uit 1847, waarbij al snel een tuin kwam, in Engelse Landschapsstijl. Dat wil zeggen met kronkelende paden, slingervijvers, verrassende doorkijkjes, een Chinees bruggetje en klassieke standbeelden.


Hoogtepunt van deze tuin, letterlijk en figuurlijk, vormt een theekoepel op een kunstmatige verhoging. Van hieruit lopen zichtassen naar de (voormalige) Oosterschelde en het beekdal van de Blaffert. Onder de koepel bevindt zich een voormalige ijskelder, die nu dienst doet als winterverblijfplaats voor vleermuizen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

1 september tot 30 april

Woensdag t/m zondag vanaf 12:00 uur, maandag en dinsdag gesloten


1 mei tot 31 augustus

Maandag gesloten

Dinsdag gesloten

Woensdag t/m zondag vanaf 11:00 uur


Vanuit het Brabants Landschap worden er in de periode van mei tot en met september elke laatste zondag van de maand publiekswandelingen georganiseerd. De kosten voor deze rondleiding is €4,00 p.p.


Er kunnen ook exclusieve rondleidingen geboekt worden voor groepen vanaf 10 personen.

Optie 1: rondleiding park €4,00 p.p. (minimum bedrag van €40,00)

Optie 2: rondleiding villa €4,- p.p. (minimum bedrag van €40,-, consumptie in het restaurant Orangerie Mattemburgh verplicht)

Optie 3: rondleiding villa èn park €8,00 (minimum bedrag van €80 euro en consumptie in het restaurant Orangerie Mattemburgh verplicht)


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Voor de prijzen van het restaurant, kijk op het menu van Oranjerie Mattemburgh


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


0 Recensies over Landgoed Mattemburgh

Hoeveel sterren geef jij Landgoed Mattemburgh?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Landgoed Mattemburgh te melden