Volksbuurtmuseum

(5/5)  1 recensies

Ontdek de ervaring van het leven in de armoedige omstandigheden van circa 1920 in een volksbuurt. Stap in het dagelijkse leven van de familie De Jong en vorm je eigen mening over of het echt die 'goeie oude tijd' was.


Stap inzet leven van familie de Jong en leer alles over het leven in een volksbuurt


Vroeger stonden volksbuurten bekend als wijken waar 'het gewone volk' woonde, vaak in kleine, slecht onderhouden woningen. Elke stad had zo zijn eigen volksbuurten, en in Utrecht was dit bijvoorbeeld Wijk C. Deze naam ontstond omdat de Franse bezetter destijds moeite had met het uitspreken van Nederlandse namen. Wijk C was honderd jaar geleden de dichtstbevolkte wijk van Utrecht. Grote gezinnen leefden in kleine, armoedige woningen, en de bewoners werkten keihard voor een schamel inkomen. Ondanks de armoede heerste er ook een sterk gevoel van saamhorigheid en solidariteit.


Hoewel Wijk C tegenwoordig als enige wijk in Utrecht nog steeds met een letter wordt aangeduid, is de wijk aanzienlijk veranderd. Hoewel mensen nog steeds dicht op elkaar wonen, brengen ook nu verschillende uitdagingen in het samenleven nieuwe dynamiek met zich mee. In het museum delen huidige bewoners van Utrecht hun perspectieven op thema's die destijds in de volksbuurt speelden en nog steeds relevant zijn.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €7,50

Kinderen 6 t/m 12 jaar €3,00

Kinderen 0 t/m 5 jaar gratis

Museumkaart gratis

U-pas geldig


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


1 Recensies over Volksbuurtmuseum

(Pagina 1 van 1)

 

"Ook leuk voor niet Utrechtenaren"

Bernadette   -   10-03-2017

10-03-2017

Trust Score:

Reageer op deze review

"Ook leuk voor niet Utrechtenaren"

Interessante informatie en heel leuk ingericht, zeker ook voor kinderen. Het zal voor veel mensen heel veel herkenning geven, niet alleen voor Utrechtenaren.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Volksbuurtmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Volksbuurtmuseum te melden