Museum de Waag

Museum De Waag vormt het startpunt van een kennismaking met Deventer, één van de oudste steden van Nederland. Aan de hand van topstukken uit de stedelijke collectie vertelt het museum de rijke geschiedenis van deze markt-, vesting- en industriestad.


Audiotour en stadswandeling

In het museum is een gratis Nederlandstalige audiotour beschikbaar. Deze audiotour biedt extra informatie over de tentoonstelling en is verkrijgbaar bij de servicebalie in de museumwinkel.




Deventer Geschiedenis

Museum De Waag is het podium voor de rijke collectie van Deventer. Op de tweede etage, in een vaste opstelling, toont het museum een overzicht van de Deventer geschiedenis in vogelvlucht. Hier komen de ontstaansgeschiedenis van de stad, de Hanzeperiode met zijn handel en markten, maar ook de nijverheden van zilversmeden en de befaamde koekbakkers aan bod. Deventer werd daarna een echte industriestad met onder meer blik en textiel. Ook uit deze periode vindt u bijzondere objecten.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag gesloten

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Feestdagen

Op de volgende feestdagen is het museum geopend: Koningsdag, Bevrijdingsdag, 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 2e Pinksterdag en 2e Kerstdag.


Het museum is op 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.


Op 5, 24 en 31 december sluit het museum om 16:00 uur.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €9,00

Jeugd 13 t/m 17 jaar €2,50

Jeugd t/m 12 jaar gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Museum de Waag

Hoeveel sterren geef jij Museum de Waag?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Museum de Waag te melden