Museum de Waag

Van conserven tot kunst. Deventer is sinds 1919, dit jaar dus al honderd jaar lang, een echte Blikstad. Ter ere van dit jubileum én om de veelzijdigheid en het belang van blik te tonen is de expositie ‘BLIK. Van conserven tot kunst’ tot 1 maart 2020 in Deventer te zien.


Blik: culinair en circulair

Woep Möller, CEO Ardagh Group (voormalig Thomassen & Drijver) zei het al: ‘Als het metaal vandaag de dag zou zijn uitgevonden, zou het dé verpakkingssensatie van de 21e eeuw zijn’. Blik is namelijk erg duurzaam; maar liefst 97% wordt gerecycled. In het licht van de wereldwijde toenemende plastic soep, is het gebruik van blik een goede optie. En dat voedsel uit blik minder vers en lekker is? Dat ontkrachten tien Deventer koks die koken uit- én serveren in blik.


Rondleidingen en blikproeverijen

Als onderdeel van de expositie worden op 11 zondagen tussen 15.00 en 15.30 uur blikproeverijen in de kelder van Museum de Waag georganiseerd. Bezoekers aan de tentoonstelling kunnen hieraan gratis deelnemen. Klik hier voor de data. Elke donderdag en zondag start er om 14.00 uur een rondleiding door de expositie. Een ervaren gids vertelt over Deventer als blikstad, design, de culinaire mogelijkheden en duurzaamheid van het metaal. De rondleiding is gratis voor museumbezoekers.


Deventer chef-koks koken uit blik

Steeds meer restaurants koken met voedsel uit blik. In Zuid-Europese landen is het al lange tijd een hype om zelfs ín blik te serveren. In landen als Portugal en Frankrijk zijn ‘can stores’ dan ook de gewoonste zaak. Niet gek, want voedsel uit blik is soms zelfs verser dan groente bij de groenteboer en bevat geen conserveringsmiddelen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 11:00 tot 17:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €9,-

Jeugd 13 t/m 17 jaar €2,50

Jeugd t/m 12 jaar gratis

Museumkaart gratis

 


0 Recensies over Museum de Waag

Hoeveel sterren geef jij Museum de Waag?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum de Waag te melden