Museum de Waag

Vanaf 17 maart toont Museum De Waag hoogtepunten uit de rijke historie van Deventer. Vijf historische personages nemen je mee op een reis door de tijd. Aan de hand van topstukken uit de stedelijke collectie krijgen bezoekers een overzicht van het indrukwekkende verleden van één van de oudste steden van Nederland. In deze editie van de jaarlijks terugkerende expositie 'Stromen door de tijd' staat de IJssel centraal. De vele IJsselvondsten van verleden jaar zijn te zien, evenals fraaie IJsselgezichten uit de landschapscollectie Knecht-Drenth.

 

Vondsten uit de IJssel

In de zomer van 2018 stond het water in de IJssel door de aanhoudend droogte bijzonder laag waardoor afval uit de late middeleeuwen bloot kwam te liggen. Verschillende amateurarcheologen stonden dagelijks in de modder en het team van Archeologie Deventer voerde een onderzoek uit. Te zien is een keur aan uit Duitsland geïmporteerde keramiek en door de vondst van een groot aantal heiligenbeelden krijgen we indirect een inkijkje in de geloofsovertuiging van de bewoners. Het afval toont niet alleen de consumptiemaatschappij maar geeft ook een beeld van de ambachten in de stad. Honderden fragmenten van onder meer keramiek, dierlijk bot, beelden en kogels bieden ons een kijkje in het leven van een bloeiende Hanzestad. 

 

Reis mee door de tijd met vijf historische personages

Go Ahead keeper Leo Halle, steenhouwer Catharina, koopman Herbert, graaf Everhard en de Angelsaksische missionaris Lebuïnus nemen je mee in een reis door de tijd. Van het moment dat Lebuïnus in 768 een kerkje stichtte aan de oevers van de IJssel tot de tijd van de industriële bloei in de negentiende en twintigste eeuw. Ontmoet de inspirerende bewoners die ieder op eigen wijze hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de stad. Nieuw dit jaar zijn korte videofragmenten van voetbalwedstrijden met Leo Halle uit 1923 en 1932.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag 10:00 tot 17:00 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €9,-

Jeugd 13 t/m 17 jaar €2,50

Jeugd t/m 12 jaar gratis

Museumkaart gratis

 


0 Recensies over Museum de Waag

Hoeveel sterren geef jij Museum de Waag?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum de Waag te melden