Texel ZOO

Ga op een werelds avontuur bij Texel ZOO! Maak kennis met stokstaartjes, opossums en nog veel meer verschillende dieren. De dieren laten zich graag door jou bewonderen! Het Dierenpark is te vinden in de weidse landerijen van Waddeneiland Texel. Een groene oase aan de Schorrenweg in het agrarische noorden van Texel met tientallen diersoorten! Kleine zoogdieren, lori's en een groot aantal andere vogelsoorten, reptielen en spectaculaire roofvogelshows. Kortom, het leukste gezinsuitje op Texel! 


Dierenwelzijn

In dierenpark Texel ZOO staat dierenwelzijn voorop. Ze creëren zoveel mogelijk kleine biotopen waar dieren die ook in het wild samenleven bij elkaar zitten. In ruime verblijven bootsen ze zo veel mogelijk het echte leven na. Vind je het leuk om de dieren te voeren? Voor de vissen en vogels kun je een voerpakketje kopen. Visvoer kost vijftig eurocent per pakketje en voer voor de Lori’s één euro.


40 diersoorten

In Texel ZOO ben je niet zomaar uitgekeken. Er zijn meer dan 40 diersoorten en wel meer dan 350 vogels! In de vogeltuin vliegen veel vogels vrij rond. Het dierenpark doet mee aan verschillende Europese fokprogramma’s, waaronder die van de roodkuiftoerako. Deze bijzondere vogel valt op door zijn opvallende rode kuif en mooie kleuren. Bij Texel ZOO vertellen ze je er graag meer over.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m zondag van 9.30 tot 17.00 uur.

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €9,00

Kinderen 4 tot 12 jaar €6,50

Kinderen tot 4 jaar gratis

 


0 Recensies over Texel ZOO

Hoeveel sterren geef jij Texel ZOO?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Texel ZOO te melden