Wereldmuseum Rotterdam

Wereldmuseum Rotterdam biedt een spiegelbeeld van 160 jaar verzamelen door Rotterdammers voor Rotterdammers. De objecten strekken een tijdsperiode van 2000 jaar. Van een oude tempel uit Mexico tot een modern kunstwerk uit Syrië. Elk voorwerp is verrassend in vorm, maar ook in verhaal.

 

De ontstaansgeschiedenis van het Wereldmuseum, zowel van het gebouw als van de collectie, is een Rotterdams verhaal. De collectie van het Wereldmuseum is een concrete illustratie van de ontwikkeling van Rotterdam als wereldstad. De objecten bieden inzicht in andere culturen, maar zijn ook een illustratie van de reisdrift, de internationale betrekkingen, het koloniale verleden en de handelsgeest van de stad. Het Wereldmuseum is letterlijk en figuurlijk een ‘product’ van de stad, zijn geschiedenis en mentaliteit.

 

Het Wereldmuseum wil verbonden zijn met zijn stad, bewoners en bezoekers. Voor Rotterdam met zijn meer dan 170 nationaliteiten en zijn open samenleving die op internationale handelsrelaties gebouwd is, is het Wereldmuseum onmisbaar in het culturele aanbod. Het Wereldmuseum laat u graag kennismaken met de wereldwijde rijkdom die wij delen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Wereldmuseum Rotterdam is wegens verbouwing tot en met juni 2019 gesloten!

 

Dinsdag t/m zondag van 10.30 tot 17.30 uur

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Entree met gratis audiotour €15,-

Kinderen t/m 12 jaar Gratis

Museumkaart Gratis

CJP/Cultuurkaart € 3,-

 


0 Recensies over Wereldmuseum Rotterdam

Hoeveel sterren geef jij Wereldmuseum Rotterdam?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Wereldmuseum Rotterdam te melden