Fries Verzetsmuseum

Gelegen in het levendige hart van Leeuwarden, verwelkomt het Fries Museum je met open armen. Binnen in dit eigentijdse gebouw wacht een wereld van inspiratie, wachtend om ontdekt te worden via je favoriete verhalen en kunstwerken. Bewonder het imposante zwaard van Grutte Pier, laat je betoveren door een romantisch schilderij van de wereldwijd bekende Sir Lawrence Alma-Tadema, verlies jezelf in het betoverende landschap van Gerrit Benner... Of dompel jezelf onder in het avontuurlijke leven van Mata Hari.


Buitenkant van het museum


In het hart van het Noorden schittert het museum als de ultieme culturele bestemming. Ontdek telkens vernieuwende, boeiende tentoonstellingen die verhalen vertellen van vervlogen Middeleeuwen tot de intrigerende wereld van M.C. Escher. Laat je onderdompelen in Friesland: van de unieke Hindelooper stijlkamer en de eeuwige strijd tegen het water tot vooruitstrevend design en grootheden als Rembrandt en Sir Lawrence Alma-Tadema. Het Fries Verzetsmuseum prikkelt je met aangrijpende verhalen die raken, confronteren en je aan het denken zetten. Hier worden vertellingen geweven over verzet en vervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook over hedendaagse vrijheden. Op de derde verdieping schittert eigentijdse kunst van gevestigde en opkomende talenten, zowel uit Nederland als ver daarbuiten.


Neem de (klein)kinderen, neefjes of nichtjes mee voor een plezierige dag vol inzichten en leren in een vermakelijke setting. Na je museumbezoek kun je jezelf verwennen bij Café Thús met een smakelijke lokale lunch, een authentiek Fries speciaalbiertje of heerlijke oranjekoek. En dankzij Slieker Film, dat zich in hetzelfde gebouw bevindt, kun je je laten meevoeren door boeiende art-housefilms. Bovendien organiseert het museum geregeld levendige evenementen die jong en oud aanspreken.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €15,00

Kinderen t/m 17 jaar gratis

Studenten / docenten / CJP €7,50

Vrienden Fries Museum gratis

Museumkaart gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Fries Verzetsmuseum

Hoeveel sterren geef jij Fries Verzetsmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Fries Verzetsmuseum te melden