Bunkermuseum Schlei

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was er een Duitse bezettingsmacht op Schiermonnikoog van ongeveer 600 soldaten. Om het eiland te verdedigen tegen de geallieerden werden er bunkers aangelegd als een onderdeel van de Atlantikwal. Deze liep van de Spaanse grens tot en met Noorwegen. In de duinen langs het strand werden hele bunkercomplexen aangelegd; er was zelfs een compleet dorp aan het eind van de Prins Bernhardweg. Het dorp bestond uit bunkers, radarinstallaties, luchtafweergeschut en gecamoufleerde barakken. Dit dorp kreeg de codenaam Schlei, wat de Duitse naam is voor de vissoort zeelt. De bekendste bunker is natuurlijk de Wassermann, die is ontworpen om als basis te dienen voor een grote radarantenne, maar gelukkig nooit in gebruik genomen is.

 

In Bunkermuseum Schlei staat het verzamelen, bewaren en tentoonstellen van goederen en kennis over de Tweede Wereldoorlog van het eiland Schiermonnikoog centraal. De goederen en andere materialen zullen worden ondergebracht en tentoongesteld in het Bunkermuseum Schlei zodat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog van Schiermonnikoog voor iedereen beschikbaar blijft.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Zondag van 13:00 tot 16:00 uur


Vanaf de voorjaarsvakantie in februari t/m november en in de kerstvakantie

Woensdag van 13:00 tot 16:00 uur




Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Kinderen t/m 4 jaar gratis

5 t/m 12 jaar €1,50

13 jaar en ouder €3,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Bunkermuseum Schlei

Hoeveel sterren geef jij Bunkermuseum Schlei?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5




Klik hier om onjuiste gegevens van Bunkermuseum Schlei te melden