Plantentuin Esveld & YUME Koffie- en Theehuis

PlantenTuin Esveld is al sinds 1865 een familiebedrijf. Er werden van oudsher fruitbomen gekweekt, maar in het begin van de 20e eeuw werd de overstap gemaakt naar bijzondere tuinplanten. Vele Japanse introducties kwamen vanuit de Hortus Botanicus in Leiden terecht in Boskoop. Er werden nieuwe soorten ontwikkeld en het assortiment nam alsmaar toe. Op het terrein van onze kwekerij werd door onze overgrootouders bovendien een Japans esdoornpark aangelegd. Inmiddels is dit park een prachtig bos geworden waar bezoekers kosteloos kunnen genieten van de bijzonder mooie kleuren van deze bomen. Later volgde een tweede park en werd een grote plantenwinkel aangelegd voor particulieren. De verschillende percelen van de kwekerij en de parken zijn omringd door ondiepe sloten. Om overal te kunnen komen zijn er prachtige bruggetjes aangelegd, waardoor een wandeling over het bedrijf extra avontuurlijk wordt. 

 

Een aantal jaren geleden is samen met het plaatselijke VVV een vaartocht uitgezet. Gedurende 45 minuten kunnen 24 deelnemers per keer een vaartocht maken in een traditonele Boskoopse boot (een open vlet). Onderweg wordt verteld over de historie van het dorp en de kwekerijen. Ook worden rondleidingen gegeven over het bedrijf en de parken. 

 

Om een en ander te ondersteunen is er vier jaar geleden een koffie- en theehuis gestart op hetzelfde terrein met de Japanse naam ‘Yume’ (=droom). Yume verzorgt, koffie, thee, (groeps)lunches, borrels en high-teas. Er zijn twee terrassen en er is de beschikking over een hele grote kas met druivendak.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag van 12:00 tot 17:00 uur

Dinsdag t/m zaterdag: van 10:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Bezoeken van de kwekerij, de parken en de plantenwinkel is gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 0 Recensies over Plantentuin Esveld & YUME Koffie- en Theehuis

Hoeveel sterren geef jij Plantentuin Esveld & YUME Koffie- en Theehuis?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Plantentuin Esveld & YUME Koffie- en Theehuis te melden