Batavialand

(5/5)  1 recensies

Het verhaal van Nederland is het verhaal van water. Water als bittere vijand, water als bron van handel en voorspoed. Batavialand brengt onze strijd tegen het water tot leven - de inpolderingen en dijkenbouw - maar ook de ontdekkingsreizen, de overzeese handel en de specialistische kennis die Nederland exporteert. Meer dan 7.000 jaar leven op de grens van land en water – je hoort, ziet en voelt het in Batavialand!


 

Batavialand ligt op een toepasselijke plek: aan het Markermeer, in het goed bereikbare Lelystad. Hoofdstad van de provincie Flevoland, het grootste inpolderingsproject aller tijden. Batavialand heeft een binnen- en een buitenlocatie. Buiten vind je de werf, met aan de steiger de beroemde replica van VOC-schip Batavia. Het museum verrast je met maritieme tentoonstellingen, presentaties en doe-dingen voor de jongste bezoekers. Batavialand biedt het hele gezin een leuk, leerzaam en interactief dagje uit!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag 10.00 tot 17.00 uur

Zondag 11.00 tot 17.00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €14,-

Kind 4 tot 12 jaar €7,50

Kind 0 tot 3 jaar gratis

Studenten €9,50

Museumkaarthouders gratis


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


1 Recensies over Batavialand

(Pagina 1 van 1)

 

"Handwerkskunst"

Menge, Doris   -   01-12-2020

01-12-2020

Reageer op deze review

"Handwerkskunst"

Waar anders kun je kijken hoe ambachtslieden zeilschepen bouwen? De Bataviawerf is uniek voor Lelystad. Jonge struikelblokken krijgen hier een echte kans. Veel ambachtslieden werken hier op vrijwillige basis. Ze genieten van hun werk, zelfs zonder loon. We werden erg vriendelijk begroet. onze vragen werden beleefd en gedetailleerd beantwoord. We bezochten de scheepswerf in 1997 en 2017. In 1997 was de Batavia nog in aanbouw, in 2017 zijn enkele onderdelen gerestaureerd omdat de zoute en vochtige zeelucht een deel ervan heeft vernietigd. We hopen dat u verder kunt werken aan "De 7 Provenances". Met de replica van de oude zeilschepen wordt een deel van de maritieme geschiedenis levend gehouden. We raden een bezoek aan de Bataviawerf aan aan iedereen die op zoek is naar een waardevolle excursie op vakantie. We zullen op een gegeven moment terug zijn op de scheepswerf.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Batavialand?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Dagje uit in de vakantie? Mis deze kortingen niet!

Dagje uit in de vakantie? Mis deze kortingen niet!

De vakantie is de tijd om er op uit te trekken met de hele familie. Natuurlijk wil je niet teveel betalen. Daarom hebben we hier een aantal uitjes voor je verzameld met kortingen.

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Batavialand te melden