Kabouterbos Nunspeet

(3.8/5)  5 recensies

Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!
Bij Bezoekerscentrum Nunspeet ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen. Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg.
Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen... Veel plezier!

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Woensdag, donderdag en vrijdag van 12:00 tot 17:00 uur

Zaterdag en zondag van 10:00 tot 17:00 uur


Tijdens schoolvakanties (alle regio's) dagelijks geopend van 10 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Kinderen t/m 12 jaar €5,-


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 5 Recensies over Kabouterbos Nunspeet

(Pagina 1 van 1)

 

"Heel erg leuk om te spelen, helaas zeer matig eten."

Daphne   -   21-08-2021

21-08-2021

Reageer op deze review

"Heel erg leuk om te spelen, helaas zeer matig eten."

Speeltuin is heel erg leuk, onze zoon heeft zich uitstekend vermaakt. Het eten is helaas zeer matig.


Anne   -   19-07-2014

19-07-2014

Reageer op deze review

Erg leuk. Eerst binnen de kabouterhut bekeken en toen de wandeling gemaakt. Aan de hand van de kabouters de route gevolgd, het was een wedstrijd voor de kids wie het eerste de kabouter zag. Ook de uitkijktoren beklommen.

Lees verder  


Willemieke   -   06-08-2013

06-08-2013

Reageer op deze review

En het is erg handig zo naast het station. Twee leuke dingen in 1. En een grote speeltuin erbij!


brigit bisschop   -   03-06-2013

03-06-2013

Reageer op deze review

Wij zijn met ons nichtje en vrienden met hun zoon gezellig een ochtendje naar het kabouterbos geweest! Kinderen hebben zich prima vermaakt! S'middags lekker gegeten! Pannekoeken zijn een aanrader! Dit dagje is zeker een aanrader!

Lees verder  


esther   -   07-04-2012

07-04-2012

Reageer op deze review

Leuk en leerzaam initiatief van het staatsbosbeheer, eerst binnen alle mooie dingen bekijken en dan de kaboutermuts op voor een lekkere wandeling door het bos. Voordeel is dat er twee routes zijn, beide zijn prima te doen voor kleine kinderen, maar de ene route is ideaal voor kinderwagens, rolstoelen e.d.. Kinderen lopeen van kabouter naar kabouter en kunnen aan de hand van de speurtocht vragen beantwoorden. Leuk, ontspannen uitje voor jong en oud

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Kabouterbos Nunspeet?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5

Dit waren de populairste uitjes van de Meivakantie

Dit waren de populairste uitjes van de Meivakantie

De meivakantie is weer voorbij. Veel uitjes waren nog gesloten en het weer zat ook niet altijd even mee. Toch werd er volop gezocht naar leuke uitjes om te bezoeken deze meivakantie. Ook ons artikel "33 Coronaproof uitjes voor in de Meivakantie" is volop bezocht en was zelfs de best bekeken pagina van onze website in deze periode.

Lees verder...

 

Meer artikelen

Klik hier om onjuiste gegevens van Kabouterbos Nunspeet te melden