Kunst expositie Zie De Vensters

Terwijl in Nederland veel musea zijn gesloten en exposities afgelast vanwege het coronavirus, is vanaf dit weekend de expositie 'Achter de schermen' te zien in het gebouw van de lokale omroep in Hengelo. De expositie is 24x7 te bezichtigen.


Het werk zelf verwijst naar het ontstaan van de radiotechniek en de functie van radio in het hedendaagse medialandschap. Zo is er een scene te zien waarin uitvinder Guglielmo Giovanni Maria Marconi, pionier op het gebied van draadloze communicatietechnologie, is afgebeeld. Als kijker of voorbijganger op straat word je via het kozijn van het venster naar binnen geleid om daar een inkijk te krijgen in de huiskamer van deze uitvinder.


In een ander venster zien we een gezin luisterend naar de radio. Radio was het eerste massamedium in Nederland en jarenlang de enige manier om snel actueel nieuws te krijgen. Op 6 november 1919 presenteerde de Nederlandse ingenieur en radiopionier Hans Idzerda de allereerste radiouitzending vanuit Den Haag. Radio bracht het nieuws, muziek en spannende hoorspelen in de huiskamers.

 

 


0 Recensies over Kunst expositie Zie De Vensters

Hoeveel sterren geef jij Kunst expositie Zie De Vensters ?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Kunst expositie Zie De Vensters te melden