De Zandkamer Almere

Roeren, opscheppen, overgieten, malen, vullen en gladstrijken. Kinderen genieten intens van het spelen met het speciale zachte zand in de Zandkamer in Almere. De eerste zandkamer van Nederland.


Een Zandkamer is een kamer waar volop gespeeld en geëxperimenteerd kan worden met zand. Heel fijn zacht wit zand. Spelen met het zand kan natuurlijk met de handen maar bijvoorbeeld ook met duurzaam, onbreekbaar en deels antiek keukengerei, zoals trechters, vergieten, zeef, knoflookpers en de meest uiteenlopende soorten lepels, schepjes en bakjes en bekers. Spelen met zand geeft rust en ruimte.


In het midden van de sfeervolle zandkamer staat een grote zinken teil met zand. Daaromheen staan manden, bakjes en kommen die ook met zand gevuld zijn. Het is bijzonder kinderen te zien experimenteren met zand. Ze verdelen het over houten eierdopjes, ze gieten het over van een theepotje in een vaasje, malen het door een koffiemolen en ze laten het door hun vingers glijden.


In de ruimte is plek voor fantasie en creativiteit. Het 'harde werken' van de kinderen, de toewijding en het doorzettingsvermogen bij het spelen kent hier geen grenzen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag 9.00 tot 11.00 uur

Vrijdag 9.00 tot 11.00 uur en 11.30 tot 12.30 uur

Bij veel belangstelling wordt de openstelling ruimer

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Spelen met een kop thee of koffie voor de ouders €9,50 per kind

 


0 Recensies over De Zandkamer Almere

Hoeveel sterren geef jij De Zandkamer Almere?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van De Zandkamer Almere te melden