Nationaal Glasmuseum

Het Nationaal Glasmuseum organiseert het hele jaar door diverse tentoonstellingen die een breed scala aan glaskunst tonen. Historische exposities nemen bezoekers mee op een reis terug in de tijd, terwijl hedendaagse en experimentele exposities een blik werpen op de toekomst van de glaskunst.


Bekijk de prachtige kunst in het glasmuseum


Als eerste museum in Nederland heeft het Nationaal Glasmuseum zijn volledige depot opengesteld voor het publiek. Hier bevindt zich een indrukwekkende collectie Nederlands glaswerk van 1850 tot nu, met werken van bekende namen zoals Copier, Heesen en Meydam. Het Transparante Depot is een ware schatkamer met bijna 10.000 glazen objecten, die bezoekers overweldigen met hun schoonheid!


Glasblazerij

Een uniek aspect van het Nationaal Glasmuseum is de eigen Glasblazerij, gevestigd in een voormalige houtloods aan de rivier de Linge. Hier creëren glasblazers voor de ogen van het publiek prachtige objecten van glas, van zand, kalk en soda. Met behulp van een blaaspijp, het trekken van glasdraden, het toevoegen van kleur en het vormgeven met de pijp, ontstaan unieke creaties.


In de glasblazerij kan je zien hoe er live glas wordt geblazen


Dit magische proces wordt gedetailleerd uitgelegd en kan vanaf de tribune worden gevolgd. Naast de eigen ervaren glasblazers, krijgen ook kunstenaars en ontwerpers op uitnodiging van het Glasmuseum de kans om met glas te experimenteren.

 

Openingstijden

Glasmuseum

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Zondag van 12:00 tot 17:00 uur


Glasblazerij

Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Zondag van 12:00 tot 17:00 uur


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Glasmuseum

Volwassenen €10,00

1 t/m 17 jaar gratis

CJP €8,50

 

Glasblazerij

Volwassenen €9,00

1 t/m 17 jaar gratis

CJP €7,50

 

Combikaart

Volwassenen €16,00

1 t/m 17 jaar gratis

CJP €14,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Nationaal Glasmuseum

Hoeveel sterren geef jij Nationaal Glasmuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Nationaal Glasmuseum te melden