Kaas boerderij en klompenmakerij Clara Maria

In het polderlandschap ten zuid- westen van Amsterdam bevindt zich de 160 jaar oude boerderij Clara Maria van de familie van Wees.

 

Hier waan je je werkelijk terug in de tijd. In de oorspronkelijke stal worden nu op ambachtelijke wijze heerlijke Goudse kazen en houten klompen gemaakt. Deze zijn te koop in de gezellige nostalgische winkel waar u tevens een ruime keuze hollandse souvenirs vindt. Kom gerust eens een kijkje nemen, dan krijgt u een rondleiding en kunt u gratis de heerlijke verse kaas proeven.

 

In de kaasboerderij wordt op ambachtelijke wijze boerenkaas gemaakt. Boer Kees-Jan melkt zelf de koeien en de melk wordt direct gebruikt voor het maken van Goudse kaas. Door verschillende soorten kruiden toe te voegen krijgt de kaas een extra lekkere smaak. Hierdoor ontstaat kruidenkaas, notenkaas, knoflook/bieslookkaas, italiaanse kruidenkaas, zwarte peperkaas, mosterdkaas en komijnenkaas.

 

U kunt bij de klompenmakerij zien hoe de houten boerenklompen gemaakt worden. Dit gebeurt nog met antieke machines. Dit oerhollandse product wordt gemaakt van populierenhout dat licht is om te dragen en daarna eventueel wordt bedrukt met een gebrande molen.

 

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur

Zondag van 9:00 tot 17:00 uur ( alleen in april en mei)


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Prijzen

Entree gratis

Cheese Experience €15 (van juni t/m maart)


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Kaas boerderij en klompenmakerij Clara Maria

Hoeveel sterren geef jij Kaas boerderij en klompenmakerij Clara Maria?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Kaas boerderij en klompenmakerij Clara Maria te melden