van Abbemuseum

(3/5)  5 recensies

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is een van de meest toonaangevende musea voor hedendaagse kunst in Europa. Het museum heeft een uitgebreide internationale collectie van 3.150 kunstwerken, waaronder sleutelwerken van Joseph Beuys, Marc Chagall, René Daniëls, Marlene Dumas, Sheela Gowda, Patricia Kaersenhout, Gülsün Karamustafa, Iris Kensmil, Oskar Kokoschka, John Körmeling, El Lissitzky, Paul McCarthy, Pablo Picasso, Martha Rosler en Lidwien van de Ven, waarvan een selectie wordt getoond. Het museum stelt vragen op het gebied van kunst en samenleving op een experimentele manier aan de orde.
Openheid, gastvrijheid en kennisuitwisseling zijn voor het Van Abbemuseum van belang en we prikkelen onszelf en onze bezoekers om over onderwerpen na te denken, bijvoorbeeld over de rol van de collectie als cultureel 'geheugen' of over het museum als publieke ruimte. Door internationale samenwerking en uitwisseling is het Van Abbemuseum bovendien een plaats waar creatieve kruisbestuiving plaatsvindt. Een bron van verwondering, inspiratie en verbeelding.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Maandag gesloten

Dinsdag t/m zondag van 11:00 tot 17:00 uur


Gesloten op 25 december (eerste kerstdag) en 1 januari (nieuwjaarsdag)

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Volwassenen €13,00

Kinderen t/m 12 jaar gratis

CJP-houders & studenten € 6,00

Museumkaart gratis

Dinsdagmiddag van 15:00 tot 17:00 uur gratis

 


5 Recensies over van Abbemuseum

(Pagina 1 van 1)

 

"Het gebouw is leuk"

Ed   -   04-01-2020

04-01-2020

"Het gebouw is leuk"

De inhoud pretentieus en de helft van de goede schilderijen zijn kopieën. Vandaag ook naar Noord-Brabants museum geweest. Wat een contrast! Zij werken goed samen met andere musea (Jeroen Bosch en nu Van Gogh) waardoor zij echt iets tonen. Bij van Aben mis ik de samenhang en het verhaal dat ze willen vertellen. Ik denk dat Eindhoven het slechtste kunstmuseum heeft van alle steden boven 100.000 inwoners; enkel bedoelt voor enkele geitenwollen sokken.

Lees verder  


johan   -   26-09-2016

26-09-2016

geweldig museum. In alle facetten. Collectie-ruimtelijkheid-sfeer(ja ook interactie met suppoosten)gebouw-tentoonstelling de jaren 80- Museum dat ik zeker aanbeveel.

Lees verder  


Bram   -   24-07-2015

24-07-2015

Vandag rondgelopen in Van Abbe. Ik merkte dat ik het niet prettig vond. Alsof ik context kreeg waarbinnen kunst een rol speelt, terwijl ik graag kunst wil beleven. En geinteresseerd kan zijn in de context ervan. Het maakte het museum drammerig, veel te vol, lawaaierig en uiteindelijk voor mij dus onbevredigend. Wroblewski's 'Streven naar uitmuntendheid' als grote uitzondering, raakte me diep.

Lees verder  


marieke   -   25-01-2014

25-01-2014

Ik vond ook dat er erg veel beveiliging rond liep die erg opvallend keken naar hoe wij alleen maar naar de kunstwerken kijken. Ik zou als tip voor het museum zeggen dat ze de beveiliging wat minder doen want als je in je met zijn tweeen in een zaal staat en er zijn ook twee beveiligingsmensen., voel je je best bekeken.

Lees verder  


marcella   -   04-01-2012

04-01-2012

Mooi museum , alleen..... de beveiliging die rondloopt vond ik erg storend en onvriendelijk. Ik was er alleen en werd voortdurend in de gaten gehouden alsof ze me niet vertrouwde terwijl ik toch gewoon rondliep en nergens aanzat. Dat is voor mij een reden om zeker dit museum niet met mijn (rustige) kinderen te gaan bezoeken. Het is overigens 2 jaar geleden dat ik er was.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij van Abbemuseum?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van van Abbemuseum te melden