Museum de Bommelzolder

(5/5)  1 recensies

Het museum genaamd 'de Bommelzolder' bevindt zich in Zoeterwoude, specifiek in Weipoort. Het werd opgericht op 13 juni 1998 door Pim Oosterheert, en de officiële opening werd verricht door Eiso J.G. Toonder, de zoon van Marten Toonder. De rijke collectie van het museum omvat het uitgebreide werk van Marten Toonder, waaronder de beroemde Bommelsaga, die van 1941 tot 1986 in diverse dagbladen gepubliceerd werd. Ook zijn alle boekuitgaven van deze epische saga in het museum te bewonderen.


Lijstjes aan de muur


Naast de Bommelsaga heeft Toonder ook talloze ballonstrips ontworpen met heer Bommel en Tom Poes, die verschenen zijn in publicaties zoals het Tom Poes Weekblad, Donald Duck, Ons Vrije Nederland, De Zondagsvriend, Revue, en meer. Het museum herbergt vele voorbeelden van deze publicaties. Een schat aan 'Bommelaria' is eveneens te bezichtigen, waaronder puzzels, posters, textiel zoals gordijnen, serviesgoed, stempeltjes, beeldjes, schilderijen, klokjes, kleding, vloerkleedjes en nog veel meer. Het museum biedt ook de mogelijkheid om interviews met Toonder te bekijken via video en dvd. Terwijl je door het museum loopt, kom je citaten uit de Bommelsaga tegen, als illustratie van de vele taalgrappen van Toonder die zo kenmerkend zijn voor zijn ironische kijk op maatschappelijke fenomenen.


Ook de internationale uitgaven van Toonders werk zijn ruimschoots vertegenwoordigd in het museum. Naast de Bommelsaga was Toonder ook de schepper van andere stripverhalen, waaronder Panda, Kappie en koning Hollewijn. Deze stripverhalen zijn in verschillende vormen in het museum te bewonderen.

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

Het museum is alleen te bezoeken op afspraak


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Gratis toegankelijk

Rondleiding €1,00 p.p.


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 1 Recensies over Museum de Bommelzolder

(Pagina 1 van 1)

 

"Aanrader voor Bommel-liefhebbers!"

Milca   -   24-08-2023

24-08-2023

Reageer op deze review

"Aanrader voor Bommel-liefhebbers!"

Puur bij toeval kwam ik erachter dat er een klein museum over Marten Toonder is, op slechts 15 minuten fietsen bij mij vandaan. Het museum is alleen te bezichtigen op afspraak, maar het was heel gemakkelijk om een dag en tijd te prikken. Iets om op te letten is dat het museum alleen bereikbaar is per auto of per fiets. Op het eerste gezicht word je overweldigd door de enorme verzameling boeken, tekeningen en allerhande “bommelaria”, ik wist echt niet waar ik moest beginnen met kijken. Gelukkig krijg je, omdat je het museum op afspraak bezoekt, een persoonlijke rondleiding van de eigenaar. Zijn hoofd moet vanbinnen ook een soort Bommelzolder zijn, want hij zit boordevol interessante verhalen en feitjes. Ik zou hier niet zo snel heengaan als je niet veel affiniteit hebt met het onderwerp, maar voor liefhebbers van Marten Toonder en fans van Olivier B. Bommel en Tom Poes is het absoluut een aanrader.

Lees verder  


Hoeveel sterren geef jij Museum de Bommelzolder?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Museum de Bommelzolder te melden