Excursies naar de weervisserij

Sinds 2012 organiseert Stichting Behoud Weervisserij in mei, juni en juli excursies naar de weervisserij op de Oosterschelde. Weervisserij is een unieke, eeuwenoude visserijtechniek die uitsluitend nog op het oostelijke deel van de Oosterschelde beoefend wordt en te bezoeken is. Het ambacht wordt sinds 2018 erkend als Nederlands immaterieel erfgoed. Een bezoek aan de weervisserij is een unieke gelegenheid om de vangstmethode op de beroemde Bergse ansjovis en andere vis van dichtbij mee te maken! De excursies naar de weervisserij worden aangeboden in de vorm van twee typen boottochten:


Vaartochten

In de haven ga je aan boord bij het moederschip en in de buurt van de weer stap je over op een vlet (sloep) die je naar de weer brengt. Bij de weer gaan de vissers van boord om de vangst binnen te halen. Aan boord van het moederschip kun je binnen en buiten zitten en zijn catering- en toiletvoorzieningen aanwezig.


Vaartocht


Vlettochten

Wat meer kleinschalige tochten, zonder moederschip. In de haven ga je direct aan boord van een vlet (12 personen) die je naar de weer vaart. Een vlet is niet overdekt, heeft geen catering aan boord en er is enkel een provisorische toiletvoorziening aanwezig. 

 

Bekijk de Openingstijden

Openingstijden

De excursies vinden plaats in mei, juni en juli


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele openingstijden op de officiële website van de aanbieder

Bekijk de Prijzen

Prijzen

Vaartocht vanaf 13 jaar €30,00

Vaartocht t/m 12 jaar €20,00

Vlettocht vanaf 13 jaar €25,00

Vlettocht t/m 12 jaar €15,00


Controleer alvorens uw bezoek altijd de actuele prijzen op de officiële website van de aanbieder

 


Trust Score

Via de trust score proberen wij aan te geven welke reviews betrouwbaarder lijken dan andere. De trust score wordt gebasseerd op gebruik van een geldig emailadres en hoelang en hoe vaak een gebruiker al actief is geweest op Fijnuit. Dit kan ook de volgorde van de reviews beïnvloeden.


0 Recensies over Excursies naar de weervisserij

Hoeveel sterren geef jij Excursies naar de weervisserij?

Klik op jouw antwoord

 

1 2 3 4 5
Klik hier om onjuiste gegevens van Excursies naar de weervisserij te melden